zondag 6 november 2016

`Grote bezorgdheid over cyberaanval'

De Amerikaanse overheid maakt zich ‘ernstig zorgen’ over cyberaanvallen op verkiezingsdag. Dat meldt CNN. Volgens de nieuwszender gaan veiligheidsdiensten er echter vanuit dat de verkiezingsuitslag niet zal lijden onder eventuele digitale aanvallen. 

Amerikaanse media zeggen dat er geen concrete waarschuwing is voor een cyberaanval op 8 november maar dat inlichtingenambtenaren bezorgd zijn dat hackers uit onder meer Rusland de verkiezingen willen beĆÆnvloeden. Volgens CNN kan er een ‘informatie-operatie’ komen waarbij Russische hackers twijfel zaaien. 


Autoriteiten zeggen maatregelen te hebben genomen om elektronische stemsystemen te beveiligen. Maar de angst bestaat dat hackers op andere manieren dinsdag onrust kunnen zaaien, door het verspreiden van valse nieuwsberichten of het platleggen van belangrijke digitale diensten waardoor kiezers bijvoorbeeld niet goed informatie kunnen vinden over hun stembureaus. 

Op vrijdag plaatste de bekende hacker Guccifer 2.0 een dreigement dat de Amerikaanse verkiezingen ‘van binnenuit’ in de gaten worden gehouden. Deze hacker wordt door autoriteiten gezien als een handlanger van de Russen.


Bron: Volkskrant

Geen opmerkingen :

Een reactie posten