vrijdag 11 november 2016

21:00 Kwantpunt met Robert Swami Persaud

Presentatie : Aat de Kwant
Gast            : Robert Swami Persaud


In gesprek met Robert Swami Persaud over onder andere ayurveda, waarover hij enkele boeken schreef, en zijn praktijk in Wijchen.In het gesprek passeert ook het hindoeïsme en de gnostiek de revue, waarover ook boeken van zijn hand verschenen.

Vanaf 1988 werkt hij als zelfstandig gevestigd Ayurvedisch geneeskundige in zijn praktijk in Nijmegen. Religie speelde in zijn opvoeding een essentiële rol; zijn vader was Hindoe, zijn moeder Christen. Later voelde hij een sterkere roeping naar de geestelijke rijkdom van de Christelijke Evangeliën en ging zich verdiepen in theologie en theosofie en in de gnostieke waarden van en geheimen in het Christendom. Hij schreef daar verscheidene boeken over (o.a. uitgegeven door uitgeverij Servire).


Zijn dagelijks werk als Ayurvedisch geneeskundige en geestelijk begeleider bracht hem steeds meer in aanraking met vormen van pastoraal werk. Hij is echter van geen enkele kerk lid en belijd geen enkele constitutionele godsdienst. De Evangeliën een grote inspiratiebron voor hem en vanuit die inspiratie wil hij werken

De Ayurveda kijkt steeds naar het 'nu' en het 'straks'. Ziekten en aandoeningen zijn in haar visie niet alleen een mogelijk gevolg van genetica, infecties, gevoeligheden en van zogenaamde 'onbekende' oorzaken. Het is jouw volledige constitutie die de voorwaarden vormt om iets op te lopen. Daarom kijkt de Ayurveda naar het 'nu' en het 'straks'
De Ayurvedische geneeskunde heeft een bijzonder preventieve blik; als je eenmaal weet uit 'wat voor hout' je gesneden bent, dan krijg je inzicht in je gevoeligheden en mogelijkheden. Alle voeding is ook opgebouwd uit die elementen. Dus dankzij dat inzicht in jezelf kun je ook je voeding veel beter selecteren. Rauwkost bijvoorbeeld heeft best veel lucht en sfeer; heb je daar teveel van, dan beperk je die rauwkost. Zoete middelen (dat zijn ook rijst, melk en bananen) hebben juist  veel aarde en water in zich. Zo krijgt iedereen een juist (constitutioneel) voedingsadvies tijdens zijn Ayurvedisch consult. Niks dieet of hype, eet wat bij jou past en natuurlijk van wat je lekker vindt.


Studio Alchemico,
Kraaijenberg 80-03
6601 RM Wijchen

http://www.ayurveda-center.com/index.php/robert-swami-persaud
Meld je vanavond aan op de chat en laat je verassen
http://www.findingvoicesradio.com/
http://tinyurl.com/tunein-finding-voices
http://www.united-lightworkers.be/
http://www.goldenawareness.net/
http://finding-voices.blogspot.nl/

Er is ook een live chat ter ondersteuning van de programma's voor interactief contact met de programmamakers.

Chatbox meld je eenmalig aan ivm jouw en onze privacy

Geen opmerkingen :

Een reactie posten