maandag 1 juni 2015

Volle maan 2 juni 2015 ( Petra Stam )

Door het wisselvallige weer voelt het nog niet echt als lente, maar de natuur gedijt er goed op. De groeikracht is op weg naar een hoogtepunt, bloemen bloeien en het blijft al heel lang licht.

Buiten en in jezelf is het goed om regelmatig te wieden en de gewenste groei goed voor ogen te houden. Om het beste uit jezelf te halen, zul je in verbinding moeten blijven met je wensen en plannen. Als je dit niet doet, kan het zijn dat je eigen ontwikkelingen en plannen worden overwoekerd door bijzaken. Dat voelt verstikkend en brengt je op een zijpad. Het thema dat bij deze volle Bloemmaan hoort is ‘groeikracht en verbinding’.

De Maan staat in het vuurteken Boogschutter. Dat maakt dat je je optimistisch voelt, expansie en geluk ervaart. Deze vuurmaan geeft energie, inspiratie, hoop en zicht op nieuwe horizonnen en idealen. Observeer jezelf, want je kunt een shift in bewustzijn ervaren. Via inzichten en ook (voorspellende) dromen, kun je bij jouw hoogste waarheid komen.

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het luchtteken Tweelingen. Kernwoorden hierbij zijn: communicatie, informatie uitwisselen, nieuwsgierigheid en overal iets vanaf weten. Er komt iedere dag heel veel informatie tot ons en alles gaat snel. Neem de tijd om je doelen en intenties onder de loep te nemen, zodat je tot de kern kunt komen of je essentie voelt. Boogschutter richt zijn pijlen op zaken die met je hoger zelf zijn verbonden. Filter informatie, blijf dicht bij jouw innerlijke waarheid.
Mars en Zon staan dicht bij elkaar. Dit geeft energie, doelgerichtheid, zelfverzekerdheid en doorzettingsvermogen. Maar Neptunus staat vierkant Zon, Maan en Mercurius en dit kan verlangen oproepen naar verlossing of eenheid en hoge verwachtingen in de liefde geven. Blijf alert op wat echt en wat onecht is, wat waar is en wat illusie is. Dit geldt zowel voor ingevingen uit je binnenwereld als voor de informatie die uit de buitenwereld tot je komt.
Mercurius (de heerser over Tweelingen) loopt tot en met 10 juni retrograde. Ook hierin ligt een thema omtrent ‘je innerlijke waarheid’. Zie mijn vorige blog hierover.

Sta tijdens deze volle maan stil bij wat voor jou werkelijk van betekenis is. Zoek de essentie, luister naar je hart, voel wat resoneert in alle informatie die dagelijks op je weg komt. Waarschijnlijk word je door weinig écht geraakt, omdat er zoveel onzin is. Zoek de zin op van woorden, boodschappen, acties, verbindingen en verbintenissen. Waardoor groei je? Wie of wat raakt jouw ziel? Wanneer voel je dat je werkelijk leeft? Stop de blabla en wees eerlijk! Probeer het grote beeld te zien in plaats van de kleine afzonderlijke deeltjes. Connect the dots, want een nieuw avontuur begint…

“SAY WHAT YOU MEAN, MEAN WHAT YOU SAY”
John Trudell
Words from the heart… Luister naar een van zijn cd’s hier:
https://www.youtube.com/watch?v=Uz7zgeOThYM

Tekst en foto © Petra Stam

De foto is de volle Bloemmaan uit ‘De Maan – 66 mystieke kaarten voor bewustwording'
Lees alles over de 13 manen, oorsprong van onze feesten, symboliek, praktische toepassingen, etc. in ‘In het licht van de Maan’

Mijn PRAKTIJK: tarot, astrologie, klassieke homeopathie, spirituele coaching

Geen opmerkingen :

Een reactie posten