vrijdag 26 juni 2015

Bewijs: groepsbewustzijn beïnvloedt fysieke wereld..!

Bewijs: groepsbewustzijn beïnvloedt fysieke wereld..!

2015 © 
2015 © WantToKnow.nl/.be
x
Wetenschappelijke studies aan de wereldberoemde Princeton University suggereren dat 2 of meer hersenen die op simultaan dezelfde gedachten of emotie hebben, een materieel effect hebben op de fysieke omgeving. Het blijkt dat de kracht van gedachten dus niet alleen maar iets ideologisch is. Het manifesteert zich in de fysieke wereld. En de cohesie tussen individuen zorgt ervoor dat deze kracht versterkt wordt..!
Het was de Nederlander Mirin Dajo, die feitelijk PRECIES hetzelfde verhaal vertelde in de jaren 1950 als nu in Princeton University wordt bestudeerd.. Het fysieke lichaam en de fysieke wereld is in feite VOLLEDIG ondergeschikt aan de geest van de mens.

Het was de Nederlander Mirin Dajo, die feitelijk PRECIES hetzelfde verhaal vertelde in de jaren 1950 als nu in Princeton University wordt bestudeerd.. Het fysieke lichaam en de fysieke wereld is in feite VOLLEDIG ondergeschikt aan de geest van de mens. (klik voor serie hier op de site)
Roger Nelson is de man die meer dan 20 jaar onderzoek coördineerde in het ‘Princeton Engineering Anomalies Research’ (PEAR). Princeton is overigens de universiteit waar ook Albert Einstein doceerde, en als iemand over deze ‘materie’ wel iets revolutionairs zei, dan was hij het wel, zoals je hierboven het artikel ook kunt zien. Nelson is nu de leider van het ‘Global Consciousness Project’, een samenwerkingsverband tussen wetenschappers wereldwijd, die de kracht van het menselijke bewustzijn in kaart willen brengen met wetenschappelijke experimenten..
Het was in de jaren 1990 dat het ‘PEAR’-research aantoonde, dat de menselijke geest in staat was om acties van een machine te beïnvloeden. Deze machine was een ‘random event generator’ (REG) die alleen maar een ‘1’ of een ‘0’ produceert.Het is een soort elektronische flipperkast, die volledig willekeurig in staat is die ‘1’ of ‘0’ te produceren. Mensen die deelnamen aan het experiment, werd gevraagd om met hun geest de uitkomst van de keuze van de machine te beïnvloeden. Met andere woorden, die specifieke persoon ‘wenste’ meer ‘1’-en of ‘0’-en..! En wat bleek?
De door de machine getoonde cijfers ‘1’ of ‘0’ bleken een duidelijke tendens te vertonen richting de ‘gewenste’ uitkomst. En dan natuurlijk wetenschappelijke verantwoord, via de statistische significante afwijking. Of in gewoon Nederlands: het was geen toeval, maar vond zijn oorzaak daar buiten.. En wat bleek ook? Dat mensen die elkaar kenden, een emotionele band hadden, een grotere impact op deze enen-en-nullen-machine (REG) leken te hebben..!
De kracht van de groep
Toen werd er data verzameld tijdens groepssessies. En daarbij bleek een nóg sterkere afwijking te bespeuren van de 50/50 kans die de REG’s produceerde op een ‘1’ en een ‘0’.. Met name als het ging over ‘diepe betrokkenheid van de groepsleden bij rituelen, concerten en andere creatieve activiteiten’.. Integenstelling tot ‘gemiddelde en/of chaotische’ situaties binnen de groep.. Een en ander werd in een samenvattende presentatie door Nelson openbaar gemaakt, tijdens een presentatie die hij eind mei hield voor de jaarlijkse bijeenkomst van de ‘Society for Scientific Exploration conferentie.
Het is vooral het dappere wetenschappelijk onderzoek van Dr. Rupert Sheldrake, dat onze onlosmakelijke verbinding met 'Het Veld' aantoont..
Het is vooral het dappere wetenschappelijk onderzoek van Dr. Rupert Sheldrake, dat onze onlosmakelijke verbinding met ‘Het Veld’ aantoont.. Steeds meer blijkt dat onze geest het fundament onder onze energetische wereld is..!!
Een van de grote wetenschappelijke vragen die Nelson zich nu stelt, zo kwam uit zijn presentatie naar voren is: “Zou een gedeelde emotionele response op een verwoestende aardbeving effect produceren? Of de wereldschokkende gebeurtenissen rondom de aanslagen van 11 september 2001? En wat te denken van al die passionele emotie die de fans rondom het wereldvoetbaltoernooi produceren..? Zou deze gedeelde vreugde, of de viering van een overwinning, de ‘toevallige werking’ van onze instrumenten kunnen beïnvloeden? Roger Nelson probeert nu antwoorden te vinden via ‘zijn’ ‘Global Consciousness Project’. Via dit project hebben onderzoekers al simultane afwijkingen geobserveerd in REG’s over de hele wereld, terwijl nieuwsberichten wereldwijd verslag doen van grote gebeurtenissen.
Roger Nelson hierover: “We hebben een ‘zeven-voudige’ afwijking samen kunnen stellen, als antwoord op onze basisvraag: ‘Is er een bepaalde structuur aanwezig in een toevallige reeks data, in een periode van gezamenlijke attentie op wereldwijde gebeurtenissen?’ De kansen dat het toeval hierop invloed heeft, zijn triljoenen-tegen-een. Maar daar bovenop toont een secundaire analyse, dat er sprake is van verdere structurering. Daarbij suggereren de bevindingen dat er sprake is van onbewuste verbinding van mensen, die de bron kunnen zijn van de afwijking in de cijfers, die zich anders volledig random, toevallig dus, zouden tonen.”
Velen weten dat ook bioloog, professor dr. Rupert Sheldrake al tientallen jaren bezig is met soortgelijk wetenschappelijk onderzoek. Hij beschrijft de ‘resonantie van een groep’ vanuit een ander perspectief. Bijvoorbeeld een groep dieren die is getraind om één specifiek gedrag te tonen op één bepaalde prikkel. Wanneer een groep dieren op deze wijze is getraind, blijkt dat een andere groep, zelfde dierensoort, in staat is om véél sneller ‘het kunstje’ aan te leren. Het lijkt er daarbij op, dat die tweede groep in staat is, het gedragspatroon op te pikken, dat uit de eerste groep resoneert. En ja, zelfs als beide groepen elkaar nog nooit fysieke hebben ontmoet, of in de buurt zijn geweest van elkaar..

Geen opmerkingen :

Een reactie posten