vrijdag 26 juli 2019

We komen er niet onderuit.!!! Vodafone brengt eerste 5G-basisstation in de lucht

Topic Internet of things

De eerste 5G-verbinding via het bestaande Nederlandse netwerk van Vodafone is een feit. In Maastricht heeft de telecomaanbieder zijn eerste 5G-basisstation in de lucht gebracht. Dat is dus nog voor de eerder aangekondigde 5G-test in Eindhoven, die na de zomer van start gaat.
Het is de eerste keer dat Vodafone 5G live zet op zijn operationele netwerk. Eerdere tests vonden plaats in besloten omgevingen op laboratoriumschaal. Het Maastrichtse basisstation gebruikt een lokale testlicentie in de 3,5 GHz-band. Met een 5G-toestel in de buurt van het station, kan data over een 5G-verbinding worden verstuurd. Netwerkpartner Ericsson is er ook bij betrokken.

Ondanks alle protesten van de burgers en wetenshappelijke waarschuwinge over 5G denkt onze overheid toch zo snel mogelijk over te moeten gaan naar het razendsnelle 5G internet, zoals je ziet is Vodafoon (die samen met Ziggo) telefonie op de markt probeert te zetten.
de Modems van Ziggo zijn momenteel ook al uitgevoert met een extra accespoint voor 5G vandaar de circa 500000 extra accespoint waar je vrij wifi hebt met een Ziggo account.
Sommige mensen zijn daarvan gecharmeerd blijkbaar maar dat houd dus wel in dat jouw modem extra straling veroorzaakt binnen jouw omgeving en daar al vele mensen last van blijken te ervaren. Dat kun je voorkomen door in je instellingen van je modem in te stellen dat je alleen de lagere frequenties aanzet.
Note: Jeroen Ghuijs

Het doel van de opstelling in Maastricht is om ervaring op te doen met 5G-technologie en met diensten die ermee mogelijk worden. Het gaat niet om het behalen van maximale snelheden, maar om deze technologie werkend in het bestaande netwerk toe te passen, meldt het bedrijf. Zo volgen er praktijktests om 'alles rond dit basisstation te finetunen', ter voorbereiding op de grotere test in Eindhoven.

In de weer met 5G

Ook de andere Nederlandse telecomaanbieders zijn in de weer met 5G. Zo experimenteert T-Mobile op verschillende plekken in Den Haag met deze technologie. Op Scheveningen en bij het hoofdkantoor van T-Mobile komen deze zomer 5G-antennes te staan. KPN beschikt sinds eind 2018 over een kleinschalig 5G-netwerk in Amsterdam-Zuidoost, maar ook in Rotterdam Pernis en in Drenthe wordt geƫxperimenteerd.

Momenteel zijn er nog niet veel 5G-smartphones in de markt. Samsung, Huawei, Xiaomi, Oneplus en LG hebben al modellen aangekondigd of bieden deze zelfs al aan. 5G gaat uiteindelijk ook worden ingezet voor andere toepassingen, zoals iot, in smart cities en in de nieuwste generatie auto's.

Bron: Computable

Geen opmerkingen :

Een reactie posten