zaterdag 20 juli 2019

"De waarheid over mobiele telefoons en draadloze straling" - Dr Devra Davis



Dr Devra Davis

De universiteit van Melbourne
Gepubliceerd op 3 dec. 2015
"De waarheid over mobiele telefoons en draadloze straling: wat we weten, wat we moeten ontdekken en wat je nu kunt doen" Gepresenteerd door Dr. Devra Davis, gasthoogleraar Geneeskunde aan de Hebassah Medical School van de Hebreeuwse universiteit en gastprofessor van Geneeskunde aan Ondokuz Mayis University, Turkije. De lezing Wat zijn de gezondheidseffecten van mobiele telefoons en draadloze straling? 

Hoewel Australië de wereld heeft geleid op het gebied van veiligheidsnormen, inclusief verplichte gordelwetgeving, standaardverpakkingen op sigaretten en wetgeving voor het openbaar maken van producten en voedsel, loopt het achterop bij het aanpakken van de belangrijke problemen in verband met het gebruik van mobiele telefoons. In deze Dean's Lecture zal Epidemioloog en elektromagnetische stralingsdeskundige Dr Devra Davis de evolutie van de mobiele telefoon en smartphone beschrijven, en een achtergrond bieden voor de huidige 19-jarige stralingsveiligheidsnormen (SAR), beleidsontwikkelingen en internationale wetgeving. Nieuwe wereldwijde onderzoeken naar de gevolgen voor de gezondheid van mobiele / draadloze straling zullen worden gepresenteerd, waaronder de blootstelling en risico's van kinderen.

De spreker Dr. Devra Davis is een internationaal erkende expert op het gebied van elektromagnetische straling van mobiele telefoons en andere draadloze zendapparatuur. Ze is momenteel de gasthoogleraar Geneeskunde aan de Hebassah Medical School van de Hebreeuwse universiteit en gasthoogleraar geneeskunde aan de Ondokuz Mayis University in Turkije. Dr. Davis was oprichter van het Center for Environmental Oncology aan de University of Pittsburgh Cancer Institute - het eerste instituut in zijn soort in de wereld, om de omgevingsfactoren te onderzoeken die bijdragen aan de meerderheid van de gevallen van kanker. In 2007 richtte dr. Devra Davis non-profit Environmental Health Trust op om fundamenteel onderzoek en onderwijs te bieden over gezondheidsrisico's voor het milieu. Dr. Davis diende als President Clinton aangestelde van de Chemical Safety and Hazard Investigation Board in de VS van 1994-1999, een onafhankelijk uitvoerend agentschap dat chemische ongevallen onderzoekt, voorkomt en matigt. Als voormalig senior adviseur van de adjunct-secretaris voor gezondheid bij het ministerie van Volksgezondheid en Human Services, heeft ze leiding gegeven aan vooraanstaande functionarissen in de Verenigde Staten, de Verenigde Naties, het Europees Milieuagentschap, de Pan American Health Organization, de Wereldgezondheidsorganisatie en de Wereldbank. Dr Davis heeft een BS in fysiologische psychologie en een MA in sociologie van de Universiteit van Pittsburgh, 1967. Ze voltooide een doctoraat in bèta-studies aan de Universiteit van Chicago als een Danforth Foundation Graduate Fellow, 1972 en een MPH in epidemiologie aan de Johns Hopkins University als een Senior National Cancer Institute Post-Doctoral Fellow , 1982. Ze is auteur van meer dan 200 publicaties en is gepubliceerd in Lancet and Journal of the American Medical Association, evenals de Scientific American en de New York Times. Dr. Devra Davis is een internationaal erkende expert op het gebied van elektromagnetische straling van mobiele telefoons en andere draadloze zendapparatuur. in epidemiologie aan de Johns Hopkins University als een Senior National Cancer Institute Post-Doctoral Fellow, 1982. Ze is auteur van meer dan 200 publicaties en is gepubliceerd in Lancet and Journal of the American Medical Association, evenals in Scientific American en New York. Times. Dr. Devra Davis is een internationaal erkende expert op het gebied van elektromagnetische straling van mobiele telefoons en andere draadloze zendapparatuur. in epidemiologie aan de Johns Hopkins University als een Senior National Cancer Institute Post-Doctoral Fellow, 1982. Ze is auteur van meer dan 200 publicaties en is gepubliceerd in Lancet and Journal of the American Medical Association, evenals in Scientific American en New York. Times. Dr. Devra Davis is een internationaal erkende expert op het gebied van elektromagnetische straling van mobiele telefoons en andere draadloze zendapparatuur.




Geen opmerkingen :

Een reactie posten