donderdag 23 augustus 2018

Senator warren zet druk achter het nieuwe anti-corruptievoorstel, maar gaat niet inhoudelijk in op vragen rondom het onderzoek tegen trump.

Sen. Elizabeth Warren, D-Mass., schetste wat zij ,,de ambitieusste anti-corruptiewetgeving voorstelde sinds Watergate" bij de Nationale Club van de Pers 21 Augustus, maar kon niet de vragen van verslaggevers over President Trump en haar eigen plannen voor de presidentscampagne van 2020 vermijden.

In de laatste vraag bij de gebeurtenis van de Nieuwsmaker van de Hoofdlijnen, vroeg de vroegere Club President Angela Greiling Keane, die matigde, hoe Warren over om het even welke aanklachtrechtelijke procedure tegen Tromp voelde. "Ik neem dit zeer ernstig," bovengenoemde Warren, niet beantwoordend direct. "Mijn Nr. 1 doel is ervoor te zorgen dat [speciaal raadsman Richard] Mueller zijn onderzoek zonder inmenging afrondt.


Vlak voor die vraag vroeg Simon Ateba van Today News Africa aan Warren of ze zich in 2020 kandidaat stelde voor president.

"Ik doe niet mee niet voor voorzitter in 2020," zij zei, toevoegend dat zij voor herverkiezing aan de Senaat in werking stelde. "De echt belangrijke strijd is de tussentijdse verkiezingen [in november]. Ik ben er op gefocust. Wie ons vertegenwoordigt is van groot belang.

Warren, die voor het laatst in 2016 bij de Club sprak, stelde een levenslange verbod op het lobbyen door voorzitters, leden van Congres, federale rechters en kabinetsecretarissen voor. Zij zou het individuele bezit van aandelen door dezelfde ambtenaren tijdens hun ambtstermijn verbieden.

Daarnaast zou zij directe politieke donaties door lobbyisten aan kandidaten of leden van het Congres verbieden. En ze zou een nieuw en onafhankelijk "U.S. Office of Public Integrity" oprichten en daarmee het "Amerikaanse Office of Congresssional Ethics" versterken.

"Onze nationale crisis van geloof in de overheid komt neer op dit eenvoudige feit: de mensen vertrouwen hun overheid niet om het juiste voor hen  te doen omdat zij denken dat de overheid voor de rijken werken, machtig en goed - aangesloten en niet voor het Amerikaanse volk. " Warren zegt Zij hebben gelijk.


"Dit probleem," zei ze, is veel groter dan Trump.




Maar Warren wwe op één persoon: Directeur Begroting Mick Mulvaney, die als waarnemend directeur van het Bureau voor financiële consumentenbescherming, "een idee van Warren", stappen heeft ondernomen om de handhavingsbevoegdheden van CFPB te verzwakken. Warren zei dat Mulvaney een roomful van bankiers vertelde dat toen hij in Congres was, ,,als een lobbyist hem geen geld gaf, de lobbyist geen vergadering kreeg -- hij ontmoette slechts die lobbyisten die voor hem tekenden voor de campagneoorlog.


"Onze overheid zet de rijken en goed-verbonden boven de mensen," zei Warren. "Mensen begrijpen dat deze regering niet voor hen werkt".

In het bevorderen van haar anticorruptie voorstellen, zei ze dat ze zou werken op een onpartijdige manier. "Ik neem overal beide kanten van het gangpad," zij zei.

Bij het openen van de ondervraging vroeg Keane aan Warren waarom zij, "gezien het huidige politieke klimaat," optimistisch was over de kansen van haar voorstellen.

"Het is het Amerikaanse volk," antwoordde Warren. Zij zei toen zij Trump's ,,donkere toespraak" bij zijn inauguratie hoorde en toen ,,zijn eerste strijd" over de grootte van de inaugurele menigte. Dat ze terug ging naar Massachusetts en zich af vroeg : "Wat kunnen we doen?

De volgende ochtend, zei zij, zag zij ,,de grootste protestbijeenkomst" in Washington en toen tegen anderen. Sindsdien voegde ze eraan toe: "We hebben [opstanden] steeds meer zien groeien.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten