vrijdag 9 maart 2018

Spoedig contact met Rusland: senatoren in de VS roepen op tot dialoog na de onthulling van nieuw nucleair arsenaal.


Gepubliceerde tijd: 9 Mar, 2018 06:16
Een groep Amerikaanse wetgevers heeft opgeroepen tot een strategische dialoog met Moskou. Zij zijn van mening dat de zaak "urgenter" is na de onthulling door de Russische president Vladimir Poetin van een aantal geavanceerde wapensystemen.

Een strategische dialoog tussen de VS en Rusland is urgenter geworden naar aanleiding van de openbare toespraak van president Poetin op 1 maart, toen hij verwees naar aanleiding van verschillende nieuwe kernwapens die Rusland naar verluidt in ontwikkeling is, waaronder een kruisraket en een kernwapen onder water,"een brief ondertekend door Amerikaanse senatoren Edward J. Markey (D-MA, Jeff Merkley (D-OR), Dianne Feinstein (D-CA) en Bernie Sanders (I-VT) lezen.
De brief, gericht aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson, is woensdag gepubliceerd. De senatoren benadrukten dat de landen weliswaar veel "belangrijke" meningsverschillen hebben, waaronder de vermeende Russische bemoeienis met de Amerikaanse verkiezingen van 2016 en de "annexatie" van de Krim, maar dat Moskou en Washington aan de onderhandelingstafel moeten komen.

Als gevolg van deze beleidstekorten, niet in weerwil daarvan, moeten de Verenigde Staten dringend contact opnemen met Rusland om misrekening te voorkomen en de kans op conflicten te verkleinen.

Bron: RT


Geen opmerkingen :

Een reactie posten