zondag 3 april 2016

U seunt Groen Links? en stemt Ja op 6 April ? even wachten.....

Dus we zijn voor GroenLinks? 
we zijn milieubewust, we zijn tegen GMO, we stemmen vooral JA voor Oekraïne .... én krijgen Monsanto er gratis bij? "DEAL ?"
Ik zou nog even wachten met Ja stemmen.
Ben je nog niet overtuigd lees even verder en pak gelijk de link onder aan het artikel ook even mee.


GroenLinks gooit principes overboord en steunt Monsanto


Het mag inmiddels algemeen bekend zijn dat in artikel 404 van het associatieverdrag een clausule is opgenomen waarin staat dat Oekraïne en de Europese Unie het gebruik van biotechnologie wil gaan bevorderen (biotechnologie is de ontwikkeling van genetisch gemodificeerd voedsel, ook wel GGO of GMO genoemd). Hierdoor krijgen gentech-bedrijven zoals het Amerikaanse Monsanto toegang tot de gehele Europese markt. En omdat de veiligheid van dit in laboratoria gemanipuleerde voedsel erg omstreden is, is het één van de redenen om tegen het associatieverdrag te stemmen.

Wat ook algemeen bekend is, is dat GroenLinks tegen genetisch gemanipuleerd voedsel is. Dit staat letterlijk op hun website:


“GroenLinks wil de productie van genetisch gemodificeerd voedsel in Nederland verbieden. Genetische manipulatie zorgt voor veel problemen. Het verbouwen van genetisch gemodificeerde gewassen vormt een grote bedreiging voor de biodiversiteit. Ze hebben geen natuurlijke vijanden, waardoor ze andere gewassen overwoekeren en het natuurlijk evenwicht dreigen te verstoren. Ook zorgt gentech-voedsel voor oneerlijke concurrentie voor boeren in ontwikkelingslanden. Op dit moment zijn alleen producten uit de biologische landbouw gegarandeerd gentechvrij.”

Echter blijkt GroenLinks in werkelijkheid hun standpunt niet zo nauw te nemen. GroenLinks voert namelijk actief campagne vóór het associatieverdrag. En om het nóg erger te maken: Corinne Ellemeet, voormalig tijdelijk Tweede-Kamerlid namens GroenLinks, is zelfs vice-voorzitter van de officiële voorstanderscampagne!

Reeds begin februari vroeg ik op Twitter waarom GroenLinks haar principes overboord heeft gegooid. Waarom steunt GroenLinks multinationals als Monsanto en laat zij de gewone Oekraïense burger in de steek? Tot op heden heb ik geen reactie mogen ontvangen.

BRON http://oekrainee.eu/

Kijk ook even naar Monsanto koloniseert Oekraïne via EU

Geen opmerkingen :

Een reactie posten