zaterdag 2 april 2016

Big Pharma: Prof. Gøtzsche: ‘Big Pharma, dodelijke, georganiseerde misdaad’..

 • ‘Niemand heeft het probleem van Big Pharma zo onweerlegbaar, systematisch en nietsontziend op tafel gelegd als de Deense hoogleraar Peter Gøtzsche.
  De farmaceutische industrie maakt zich schuldig aan misdadige praktijken op systematische schaal.
  De grote farmaceuten: verdoezelen onderzoeksresultaten,
  verzwijgen bijwerkingen,kopen artsen om, infiltreren nascholingen,
  corrumperen patiëntenorganisaties,plaatsen leugenachtige advertenties en bedriegen tijdschriftredacties via ghostwriters.
  en ze verdienen miljarden met hun dubieuze pillen door te liegen over de kosten van ontwikkeling en productie.’

  X– Dr. Bert Keizer in het voorwoord van dit boek:
De cover van het in het Nederlands vertaalde boek van professor dr. Peter Gotzsche. Is het niet in één woord schokkend, als deze man tot op het woord nauwkeurig, de definitie van ‘GEORGANISEERDE MISDAAD’, kan toepassen op de activiteiten van de farmaceutische industrie..?! (klik voor link naar onze bookshop voor meer info en evt. bestellen van het boek)

Professor Peter C. Gøtzsche:
x

‘Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad’

x
2015 © WantToKnow.nl/.be
x
De beide 'Ab's' bij de persconferentie toen het griepcircus losbarstte. Ab-soluut zeker is dat GSK toen al in haar vuistje kon lachen; de vraag was alleen hoe hard..
Minister Ab Klink en viroloog Ab Osterhaus in 2009, bij de persconferentie rondom het lostbarsstende Mexicaanse griepcircus. Absoluut zeker is dat farmaceut GSK toen al in haar vuistje kon lachen; de vraag was alleen hoe hard.. Een paar dagen later kwam de bestelling van… 34 miljoen vaccins.. Hiervan zijn er slechts ca. 14 miljoen gebruikt..
Medicijnen zijn na kanker en hart- en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak. Dat zou voor ons parlement toch minstens aanleiding moeten zijn voor een nationaal gezondheidsalarm en een parlementaire enquête naar het handelen van onze overheid die de gezondheid van burgers heeft uitgeleverd aan de farmaceutische industrie. Onze huidige minister van Gezondheid, Welzijn & Sport, VVD-coryfee Edith Schippers, lijkt meer de banden met deze INDUSTRIE aan te willen halen, dan er een pro-actieve houding in in te nemen..
Het blijkt dat ambtenaren van het ministerie van Schippers ‘met de benen op tafel’ onderhandelen met vertegenwoordigers van de industrie, over de kostprijs van pillen, poeders en vaccins.. En ministers tekenen contracten waarin zij beloven de afspraken over de prijzen van nieuwe geneesmiddelen geheim te houden.
Kijk eens naar de schandalige manier waarop oud-minister Ab Klink zijn volstrekte minachting voor het Nederlandse volk liet blijken op dit gebied, toen hij van de rechter zelfs de opdracht moest krijgen, informatie rondom de belachelijke aanschaf van ‘Mexicaanse-griepvaccins’ openbaar te maken. Dat deed hij, waarbij het rapport meer zwart-gekalkte alinea’s bevatte, dan leesbare..! En dit allemaal natuurlijk met de steun van de meest dubieuze figuur op dit gebied, de dierenarts en regeringsadviseur. viroloog Ab Osterhaus.


peter gotzschke big pharma
xEindelijk datgene wat we hier al jaren roepen en presenteren, tot in de kern door deze wetenschapper bevestigd..!!
De Deense arts en onderzoeker Peter Gøtzsche, die zelf jarenlang werkzaam was in de farmaceutische industrie, laat zien dat deze industrie niet alleen patiënten, maar ook artsen voor de gek houdt met frauduleuze praktijken. ‘Er is veel moed voor nodig om klokkenluider te worden’, aldus Gøtzsche. Professor dr. Peter G voltooide zijn universitaire studie in de biologie en de scheikunde in 1974, en zijn opleiding tot arts in 1984. Hij specialiseerde zich in de interne geneeskunde. Van 1975 tot 1983 werkte hij in de farmaceutische industrie, waar hij zich bezig hield met klinische onderzoeken en regelgeving, en van 1984 tot
1995 in ziekenhuizen in Kopenhagen. In 1993 richtte hij samen met andere onderzoekers de Cochrane Collaboration op, een internationaal netwerk dat zich bezighoudt met de effecten van gezondheidszorg. In 2010 werd hij aan de universiteit van Kopenhagen hoogleraar ‘Opzet en Analyse van Klinisch Onderzoek’.
X
‘Dit boek is verplichte lectuur voor studenten geneeskunde en aankomende artsen.De veiligheid van de patiënten behoort belangrijker te zijn dan winst.’
Juryrapport BMA -British Medical Association.
Big PharmaHet in het Nederlands vertaalde boek van Peter Gøtzsche, ‘Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad’ werd deze week in Leiden, in het LUMC/Leids Universitair Medisch Centrum, gepresenteerd door Uitgeverij Lemniscaat, met een lezing van de auteur zelf. Dit oorspronkelijk Engelstalige boek is inmiddels bekroond door de BMA/British Medical Association, met hun ‘Medical Book Award’.
Bert Keizer
Bert Keizer, verpleeghuisarts, filosoof en redacteur van ‘Medisch Contact’.
Het boek heeft een inleiding gekregen van de verpleeghuisarts Bert Keizer, die het voorwoord bij de Nederlandse vertaling heeft geschreven. Bert Keizer is ook filosoof en columnist voor dagblad ‘Trouw’ en schrijft ook maandelijks voor Medisch Contact, een vakblad en website van de KNMG voor artsen. De redactie van dit tijdschrift is onafhankelijk en werkt op basis van een redactiestatuut. De website van Medisch Contact maakt onderdeel uit van de portal ‘Artsennet’.  Bert Keizer deed afgelopen woensdag de inleiding bij de presentatie van Peter Gøtzsche.
Hij zegt over het boek en de auteur:
‘Niemand heeft het probleem van Big Pharma zo onweerlegbaar, systematisch en nietsontziend op tafel heeft gelegd als de Deense hoogleraar Peter Gøtzsche. De farmaceutische industrie maakt zich schuldig aan misdadige praktijken op systematische schaal.
De grote farmaceuten verdoezelen onderzoeks-resultaten, verzwijgen bijwerkingen, kopen artsen om, infiltreren nascholingen, corrumperen patiëntenorganisaties, plaatsen leugenachtige advertenties en bedriegen tijdschriftredacties via ghostwriters. Ze verdienen miljarden met hun dubieuze pillen door te liegen over de kosten van ontwikkeling en productie.’
x
* * *
Leiden, woensdag 11 november 2015, de boekpresentatie
x
We gaan in vogelvlucht even door de presentatie van Peter Gøtzsche heen, en melden de meest opvallende conclusies van zijn jarenlange studie.
 • Er is niets bekend over de invloed op het menselijke lichaam, noch over de onderlinge invloed van meerdere medicijnen, bij het gelijktijdige gebruik ervan door mensen.
 • Na hartaanvallen en kanker, staan medicijnen op de 3e plaats als doodsoorzaak in de VS. Daar sterven jaarlijks naar vrij juiste schattingen rond de 200.000 mensen aan de bijwerkingen en/of verkeerde indicaties van medicijnen…!
 • Zonder het bewust te doen, noch het te beseffen, dood elke huisarts in de wereld, elk jaar wel één van zijn patiënten, door het voorschrijven van medicijnen.
 • De farmaceutische industrie, door Peter Gøtzsche ook consequent ‘Big Pharma’ genoemd (voor ons een hele opluchting!), verzint de ene ná de andere kwaal. Zo sprak professor Gøtzsche over de krankzinnige afwijking van ‘een overactieve blaas’, waarbij de persoon in kwestie veel moet plassen.. Maar het is volstrekte kletskoek, dat dit een officiële diagnose zou moeten zijn, aldus deze wetenschapper. En wat bleek: “Toen er eenmaal een medicijn officieel op de markt was, voor deze ‘overactieve blaas’, bleek dat de placebo nog beter te werken dan het ‘medicijn’..”
 • pfizer finesFarmaceuten zijn multi-miljarden bedrijven geworden en hebben letterlijk hun eigen wetten, die ze dan ook in alle stilte toepassen. Zich daarbij niets aantrekkend van wat overheden vinden, wat wetsregels voorschrijven, noch de afspraken die ze maken, of de boetes die ze krijgen opgelegd.
  Zo gaf Peter Gøtzsche het voorbeeld van het miljardenbedrijf Pfizer dat door de Amerikaanse overheid op het matje werd geroepen om nou eens afspraken te maken, nadat ze de zoveelste miljardenboete (o.a. HIER) opgelegd hadden gekregen..
  De mensen van Pfizer beloofden, samen met hun advocaten, na overleg met de Amerikaanse overheid, na een aantal zittingen, een gedragscode te tekenen, een zg. ‘Code of Conduct’, waarbij Pfizer beloofde zich te gedragen.
  Een paar jaar later bleek, bij een nieuwe miljardenboete voor dit bedrijf, dat terwijl de onderhandelingen voor deze ‘Code of Conduct’ bezig waren geweest, Pfizer een totaal nieuwe, manipulerende en verboden medicijn-actie te zijn gestart..!
 • Peter Gøtzsche is een Deense arts en vanuit dien hoofde kon hij cijfers uit dit land presenteren, waaruit de ongelooflijke invloed van Big Pharma op artsen blijkt. Maar liefst 20% van de Deense artsen blijken banden te hebben met de farmaceutische industrie. Dit zijn de cijfers daarvan:
  Van de ca. 20.000 artsen hadden, zo bleek, 1626 artsen nevenfuncties bij de farmaceutische industrie. Zo gespecificeerd:
  1160 artsen bleken als adviseur of consultant werkzaam voor Big Pharma en
  950 anderen geven voor deze industrie lezingen vanuit hun professie, maar wel met focus op de betreffende farmaceut.
  175 Artsen blijken een relatief grote aandelenportefeuille te hebben in één of meer farmaceutische bedrijven en
  36 artsen bleken auteur te zijn voor literatuur van Big Pharma en tot slot hadden
  89 artsen diverse niet-gespecificeerde banden met de industrie.
 • Patiënten van artsen zouden medicijnen zoveel mogelijk dienen te mijden. Ook huisartsen zitten vaak met de handen in het haar, over de betrouwbaarheid van medicijnen. Hun code schrijft echter voor, dat wanneer medicijnen zijn goedgekeurd, zij niet op ‘eigen houtje’ tot uitbanning van dit medicijn mogen overgaan.. Maar patiënten zouden op hun beurt, moeten letten op zaken die ze wel in de hand hebben.
“Het is beangstigend hoeveel deze bedrijfstak en de maffia op elkaar lijken. Net als de maffia verdient de farmaceutische industrie obscene hoeveelheden geld. Net als bij de georganiseerde misdaad, leidt de werkwijze van de farmaceutische industrie tot moorden en doden. Net als de maffia, koopt de farmaceutische industrie politici en andere mensen om.” 
Oud vice-voorzitter van Pfizer, klokkenluider.
De macht van de patiënt:
Peter Gøtzsche noemde de volgende punten van aandacht voor ieder mens die medicijnen gebruikt of voorgeschreven krijgt:
 • probeer medicijnen zo weinig mogelijk te gebruiken en z.s.m. te stoppen als je ze gebruikt.
 • lees de bijwerkingen, want die staan weliswaar achter op de bijsluiter, maar zijn vaak niet mis en kunnen vaak minstens zo hard werken als de bedoelde hoofdwerking..! (Besef o.a. dat VIAGRA een bijwerking tot hoofdzaak maakte; oorspronkelijk werd het getest als haargroeimiddel..!)
 • mensen die sterven, terwijl ze een cocktail van allerlei medicijnen gebruiken, zoals veel ouderen, kunnen gestorven zijn van deze cocktail…
 • als je gelooft dat je plotseling oud aan het worden bent, besef dat dit gewoon keihard door medicijngebruik kan komen. Je lichamelijke aftakeling kan regelrecht te wijten zijn aan medicijngebruik..!
 • besef dat je als patiënt van de arts ook gevangen zit in een cognitieve dissonantie.. Mensen blijken weinig tot géén respect te hebben voor de farmaceutische industrie, terwijl ze wel hun (huis)arts vertrouwen. Het betekent dat ze hun onbewuste weerstand voor medicijnen en de pillenindustrie dus opzij zetten, vanuit een ‘het zal toch wel goed zitten’-gevoel en/of een ‘de-dokter-zal-toch-wel-weten-wat-ie-doet’-gevoel. Wees gewoon kritisch en op je hoede.
Hoe we de wereld veranderen en Big Pharma’s macht afnemen?
X
peter gotzsche oplossingx
Tot slot laten we je graag de inleiding lezen, die dr. Bert Keizer schreef voor dit boek‘Dodelijke Medicijnen en georganiseerde misdaad
x

– Big Pharma –Toen ik begon aan de geneeskundestudie dacht ik dat het ging om een zegenrijke discipline die de gebeurtenissen in ons lichaam op wetenschappelijke wijze trachtte te doorgronden en zelfs te beïnvloeden, als het lichaam zich tegen ons keerde. Dat het lichaam zich uiteindelijk altijd tegen ons keert is een omstandigheid die je op elk kerkhof bevestigd ziet. Geneeskunde wil deze uitkomst zo lang mogelijk uitstellen door het verstrekken van medicijnen en het verrichten van chirurgische ingrepen.

Of de pillen en de ingrepen ook echt helpen, wordt steeds getest. Vandaar het wereldwijde web van medische tijdschriften waarin artsen elkaar berichten over wat werkt en wat niet. Mijn eerste teleurstelling in geneeskunde trof ik aan in die tijdschriften. Naast wetenschappelijke informatie bevatten die advertenties voor medicijnen die qua lulligheid niet onderdoen voor de allerlulligste tv-reclame. Ik dacht: het gaat hier om wetenschap, daar hoeft toch geen zwakzinnige aanprijzing bij?

Wolfgang Wodarg, de voorzitter van het gezondheidcommittee van de Europese Raad. "Wij hebben een fake-epidemie gehad". Lachen Chan en Osterhaus in hun vuistje?
Dr. Wolfgang Wodarg, de voorzitter van het gezondheidcomité van de Europese Raad. “Wij hebben een fake-epidemie gehad!”. Een keihard oordeel van professionele mensen, na een zeer gedegen onderzoek naar de aanpak en oorzaken van de Mexicaanse Griep in 2010 . Lachten WHO-voorzitter Margret Chan en onze viroloog-met-de-vele-petten, Ab Osterhaus in hun vuistje?

Toch wel. Omdat wij mensen niet bij biochemie alleen leven. Bij pijn werkt een rode pil beter dan een groene. Rustgevers geven meer rust als ze blauw zijn. Kleine pilletjes doen niet zo veel als grote. Dure pillen werken beter dan goedkope. Bedenk dat al deze verschillen in werkzaamheid niet worden veroorzaakt door de aard van de toegediende stof. Pillen werken niet alleen omdat ze in het lichaam iets doen, de geest helpt een handje mee. En dat geldt niet alleen voor de patiënt maar ook voor de arts, hoewel die beter zou moeten weten.
Het is (onder andere) deze zwakte in artsen die op onvoorstelbaar doortastende wijze te gelde wordt gemaakt door de farmaceutische industrie, ofwel Big Pharma, zoals deze branche nu heet. Het gaat om een kiertje in het doktersharnas dat door deze fulltime cynici wijd open is gewrikt, zodat het wetenschappelijk geweten eruit lekt en lagere drijfveren de zaak overnemen. Er is veel geschreven over dit onderwerp, met name in ‘Trouw’ door de onvermoeibare Joop Bouma en in de medische wereld door Hans van der Linden, de lastigste huisarts van Nederland.
Het gaat om een thema dat internationale aandacht heeft, maar tot nog toe heeft niemand het probleem zo onweerlegbaar, systematisch en nietsontziend op tafel gelegd als de Deense hoogleraar Peter C. Gøtzsche. De titel van zijn boek liegt er dan ook niet om. Gøtzsche stelt dat Big Pharma niets meer heeft te maken met maatschappelijke betrokkenheid, maar dat deze industrie zich schuldig maakt aan misdadige praktijken op systematische schaal.
Een akelig, maar niet uniek voorbeeld van belangenverstrengeling tref je aan in de psychiatrie, waar de grens tussen gezond en ziek met behulp van het DSM-5 mooi vaag werd gehouden. Vervolgens werden nieuwe ziektebeelden gecreëerd (zoals autismespectrumstoornissen) waartegen, ook toevallig, Big Pharma een pil heeft die je heel lang moet blijven slikken. Over de bijwerkingen van deze ‘medicatie’ wordt dan weer geen goede informatie verstrekt. Een dergelijk beschamend resultaat is alleen haalbaar als de onderzoeker, de toezichthouder, de dokter en natuurlijk de pillenverkoper prettig samenwerken.
Gigantische boetes
De grote farmaceuten verdoezelen onderzoeksresultaten, verzwijgen bijwerkingen, kopen artsen om, infiltreren nascholingen, corrumperen patiëntenorganisaties, plaatsen leugenachtige advertenties en bedriegen tijdschriftredacties via ghostwriters. Ze verdienen miljarden met hun dubieuze  pillen door te liegen over de kosten van ontwikkeling en productie.
 Ze worden wel eens aangepakt en krijgen dan gigantische boetes.
Eerder was het GlaxoSmithKlein, dat een miljardenboete in het kader van een schikking trof met de Amerikaanse autoriteiten. Wist je overigens is GSK één van de hoofdsponsors van de Wereld Gezondheids Organisatie, de WHO....! Juist, de organisatie van de valse grieppandemie! (Klik voor artikel)
De firma GlaxoSmithKline wilde best toegeven dat ze zich schuldig had gemaakt aan onwettige praktijken rond de antidepressiva ‘Paxil’ en ‘Wellbutrin’, en het bloedsuikerverlagende middel ‘Avandia’. Ze betaalde zonder mokken de boete van US$ 3 miljard. Ja, u leest het goed: US$ 3 miljard.. In 2009 ging Pfizer voor de bijl, wegens ik weet niet wat voor rotstreek, maar ook dit bedrijf betaalde zonder ophef de boete van US$ 2,3 miljard. Het gaat om misdaden waar geen straf op volgt, want die miljardenboetes bekostigen ze moeiteloos uit hun winsten. Ik zei het al: dit zijn de ware cynici.
Gøtzsche komt ook met suggesties: geneesmiddelenonderzoek moet worden uitgevoerd door de publieke sector, alle onderzoeksresultaten moeten openbaar zijn, belangenverstrengeling van toezichthouders moet ophouden en marketing moet beperkt worden. Ja, allemaal open deuren, maar probeer ze maar eens in te trappen.
We zullen ons moeten neerleggen bij de constatering dat artsen, die tenslotte de pillen voorschrijven, in zeker opzicht niet deugen. In welk opzicht? Nou, net als elke andere consument blijken ze vatbaar voor activiteiten die ook rond wasmiddelen worden gebezigd. Nou is dat geen ramp bij wasmiddelen, maar bij medicatie wel. Farmacotherapie bestaat immers alleen maar op grond van een feitelijk fundament. Gøtzsche wil die irrationele kant van pillengebruik tot een minimum reduceren. Zijn grondige beschrijving van wat er zich in feite afspeelt is meteen de belangrijkste stap die gezet moet worden, want wie dit weet, kan eigenlijk niet anders dan er naar handelen.

* * *

Professor dr. Peter Gøtzsche: ‘Dodelijke Medicijnen en georganiseerde misdaad’

Uitgever: Lemniscaat, Rotterdam
ISBN 9 789047 70734 9, geb. 532 p.,
€ 24,95

Bron:  Want to know

Geen opmerkingen :

Een reactie posten