maandag 18 april 2016

Epidemie van misdiagnoses?

Bent u, of kent u iemand die gediagnosticeerd is met alzheimer, dementie, MS, autisme, depressie, ME, psychische klachten, ontwikkelingsstoornissen, onvruchtbaarheid of vergeetachtigheid? 

Schokkende feiten en cijfers laten zien dat veel ziektebeelden en chronische klachten mede veroorzaakt zouden kunnen worden door een vitamine B12-tekort. Maar weinig patiënten krijgen deze diagnose tijdig te horen en lopen daarom permanente schade aan het zenuwstelsel op; met alle gevolgen van dien. Dit kan voorkomen worden! Artsen denken in veel gevallen niet aan deze mogelijkheid, die met eenvoudige toediening van B12 te verhelpen is, wat levens kan redden.


Nog nooit zijn er in onze praktijk zoveel cliënten werkelijk geholpen met een simpele vitamine B12. Sommigen ervaarde al in korte tijd een groots resultaat! Onbegrepen klachten van baby’s, kinderen, hoog sensitieve mensen, junioren en senioren kunnen zomaar een gevolg van vitamine B12 tekort zijn.Vijf jaar na de eerste uitgave van 'Could it be B-12?' (Nederlandse titel: 'Is het misschien vitamine B12-tekort?') geschreven door een verpleegkundige en een arts, wordt er eindelijk meer aandacht besteed aan de giftige ziekte die een vitamine B12-tekort veroorzaakt, waarna deze, enigszins bewerkte, tweede druk is verschenen*. Hierin wordt de aanhoudende onwetendheid omtrent dit vitaminetekort en de foute diagnoses die daarvan het gevolg zijn, aan de kaak gesteld.  


Slachtoffers van deze ziekte zijn mensen van alle leeftijden en uit alle geledingen van de maatschappij hoewel een extra kwetsbare groep genoemd wordt, o.a. ouderen en veganisten. De opzet is gedegen, resultaten uit onderzoeken, cases van patiënten die door een simpele kuur (vitamine B12-injecties) genezen of verdere afbraak van de gezondheid kan tegenhouden.  Noten, register en uitgebreide appendices waarin een overzicht van de belangrijkste punten staat, getuigen van een goed onderbouwde studie die een aanrader is voor mensen die werken in de gezondheidszorg, maar ook leken, voor wie de meeste medische terminologie verklaard wordt, kunnen er hun voordeel mee doen. 


Dit boek attendeert u op een mogelijkheid die u anders misschien niet ontdekt had en legt uit waarom de huidige behandeling van een aandoening misschien niet of onvoldoende werkt.

© Rineke van  den Berg

Geen opmerkingen :

Een reactie posten