dinsdag 3 februari 2015

Tops 10 kruiden, vitamines en mineralen die vet verbranden


Tops 10 kruiden, vitamines en mineralen die vet verbranden

Er is geen magische spreuk die vet gaat laten wegsmelten. Een gezond gevarieerd dieet en beweging is de beste manier om te gaan afslanken. Hoewel, je kan de resultaten van je afslankplan verhogen door een aantal kruiden, vitamines en mineralen toe te voegen die helpen om snel te kunnen vet verbranden.

Cayenne

Capsaicine is het ingrediënt in de cayenne die zorgt voor het gewichtsverlies. Dit komt doordat het de mogelijkheid geeft aan het lichaam om vet af te breken. Niet alleen helpt cayenne om vet af te breken. Het helpt ook om de aanmaak van vetcellen in het lichaam te voorkomen. Een beetje cayenne peper mengen in je dagelijks dieet zal je poging om af te slanken zeker ten goede doen.

Groene thee

Groene thee geeft meteen een boost aan het metabolisme. Het helpt je meer calorieën verbranden. Dit is hoofdzakelijk te danken aan de catechines in de thee die lichaamsvet verminderen. Het wordt nog eens extra in de rug geduwd door de aanwezige cafeïne.

Vitamine C

Vitamine C versnelt het metabolisme. Dat zorgt ervoor dat je meer vet kan verbranden, zelfs wanneer je in rust bent. Probeer dagelijks een glas sinaasappelsap te drinken.

Vitamine B12

Vitamine B12 zet vet om in energie. Energie, in theorie geeft je dat zin om iets te ondernemen. Om te bewegen dus, wat ervoor zal zorgen dat je nog meer vet zal omzetten in energie. Vitamine B12 vind je vooral in magere vleessoorten, in vis en eieren en in sommige ontbijtgranen.

Calcium

Een dieet rijk aan calcium is altijd gepaard met een verminderde obese. Laag calcium kan ervoor zorgen dat vetcellen meer vet zullen aanmaken. Terwijl hoger calcium dat proces net omkeerd. Calcium vindt men vooral in zuivelproducten (beter kies je voor de magere variant).

Vitamine D

Vitamine D heeft het lichaam nodig om calcium op te nemen. Sommige voedingsproducten zijn versterkt met vitamine D, maar door tijd in de zon door te brengen maakt het lichaam ook vitamine D aan. Gedurende de winter hebben daardoor de meeste mensen een tekort aan vitamine D.

Zoethout

Zoethout is effectief in het verlagen van lichaamsvet. Het kan lekker zijn in de thee, maar je neemt daar best niet al teveel van in zonder met een arts of deskundige te overleggen.

Jodium

Jodium helpt de schildklier functie te regelen. Als je problemen hebt met de schildklier zal je hoogstwaarschijnlijk een probleem hebben met overgewicht. Door de schildklierwerking terug in balans te krijgen zal je enkele kilo's extra kunnen kwijtspelen.

Zeewier

Zeewier heeft dezelfde werking als jodium, omdat het immers jodium bevat. Het regelt de schildklier en het helpt je metabolisme opkrikken.

Kaneel

Kaneel versnelt het metabolisme en brengt het insulineniveau in balans. Dat helpt om gewicht te verliezen. Strooi een beetje op een toast of doe er een beetje in de koffie.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten