maandag 23 februari 2015

OVER WELKE CRISIS HEBBEN WE HET EIGENLIJK?

En hoe lang gaan we hier mee door dat te geloven?
De wereld is niet negatief, het leven ook niet, het is de manier waarop de meesten er tegen aan(op) kijken, waarom is bijna niets goed genoeg?, probeer eens naar binnen te kijken, het enige dat we nodig hebben, "echt nodig" is liefde rust en respect, Als je dáár mee kunt dealen zul je zien dat je overal doorheen komt met de liefde en respect dat de anderen je gunnen, en laat ook eens iemand met rust. Met de problemen uitvergroten lossen we ze niet op.
We kunnen ons druk maken over het feit dat we met zijn allen geld te kort komen "CRISIS" wat crisis? het grootste gedeelte van de wereld en sociale samenlevingen hebben echt geld te kort. De enige oplossing is het geldsysteem helemaal afschaffen. Heb je er al eens over nagedacht dat je voor hulp die je echt nodig hebt .... moet betalen, en als je dat niet hebt ze je gewoon laten stikken? Uitzonderingen daargelaten. Maar goed aan de horizon is er altijd licht, zeggen ze, waarom kijken we naar de horizon? daar kom je nooit!!! dat is een fictieve plaats, je kunt niet naar de horizon, dat dachten we toen we er nog van overtuigd waren dat de wereld plat was.Kijk gewoon naar boven dáár komt het licht vandaan.Of kijk eens iemand echt in de ogen, probeer elkaar daar eens te bereiken, dat lijkt ver weg maar is dichterbij dan de horizon waar we zo naar verlangen.Het is enkel een kwestie van durven, willen en loslaten ........ Moet je eens zien wat er gebeurt. Wel doen hè .....

 Ik geef jullie nog even iets mee om het besef door te laten dringen dat we echt de bovenstaande omslag moeten maken, we worden gewoon letterlijk met wijdopen ogen en zonder te blozen belazerd.

 Als ik zomaar wat netto winstcijfers van bedrijven over het jaar 2014 op vraag kom ik tot de volgende resultaten, je hoeven me niet te geloven (je komt er met google gauw genoeg achter) , maar als je daar dan naar kijkt blijkt die winst dus uit onze potemonnee te komen, bedenk daar dan even bij dat over die bedragen ook door ons flinke belasting betaald is. Nu ben ik geen econoom, en dat wil ik ook niet zijn, maar iedereen kan bedenken dat als ons steeds maar wijsgemaakt wordt dat we een forse crisis meemaken waar we de komende 10 jaar zo niet nog langer, niet uit komen.Diezelfde bedrijven ontslaan ook in de komende jaren gigantisch veel personeel, er komen momenteel dagelijks 700 werkelozen bij in Nederland.

De Staatschuld loopt op met 480 euro per seconde zie  in 2012 heb ik dit ook eens op deze website doorgegeven toen was dat nog maar 275 euro per seconde.
De Nederlandse staatsschuld staat op een nieuw recordniveau. Volgend jaar zal de overheid de belastingen en de premies verhogen en de inkomsten met 12,4 miljard euro zien oplopen. Helaas zal de staatsschuld toch verder stijgen ondanks de harde overheidssaneringen. Uit de Miljoenennota 2013 blijkt dat mede door de Kunduz-maatregelen de staatsschuld met tientallen miljarden zal oplopen. De schuld zal in 2014 zelf stijgen naar 466 miljard euro.

Alle banken en bedrijven worden gered met ons geld en de vraag is steeds , krijgen we dat ooit nog terug?
We krijgen allemaal brieven in onze bus dat ons pensioen omlaag gaat.
Welk recht hebben ze daar toe , hebben we niet geld opzij gezet voor onze oude dag in tijden dat het goed ging met ons?
En wat hebben ze met ons geld gedaan? 
Jawel vergokt en niets anders.


Dan krijgen we ook nog de mededelingen dat de overheid de afgelopen 10 jaar 70 miljard uit de AWBZ kas gehaald heeft en ons wijs probeert te maken dat de ziektekosten onbetaalbaar zijn dus de ziektekostenverzekering en eigen risico in 2015 omhoog moeten.


En dat het ABP afgelopen jaar 34 miljard winst gemaakt heeft maar dat de pensioensgerechtigden daar niets van zullen merken , integendeel ze moeten dit jaar wéér inleveren? Maar gelukkig begrijpen ze dat zodat je je kunt bij verzekeren. Ja dat zijn de verzekeringsmaatschappijen die je dat doen geloven, beste mensen "follow the money" dan weet je door wie je bijverzekerd word.  

En om je nog even beetje bij te praten even de volgende gegevens.

SHELL
De Nederlands-Britse energiegigant maakte met 15 miljard dollar in 2014 2 procent meer winst dan in 2011.
Shell maakte dus méér winst terwijl ze minder omzet draaiden.

SIEMENS

In het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 september 2014, realiseerde Siemens Nederland N.V. een record orderontvangst van EUR 2,9 miljard. De omzet kwam uit op EUR 969 miljoen. De nettowinst bedroeg EUR 81 miljoen. Aan het einde van het boekjaar 2014 had Siemens Nederland 2309 medewerkers in vaste dienst.

PHILIPS

De nettowinst van 411 miljoen euro 

ING

ING Groep het volledige jaar 2012 nettoresultaat bedroeg EUR 3.894 miljoen,

5 november 2014, 08:24 ING ziet winst verzevenvoudigen

UNILEVER
De omzet groeide in 2012 met 10,5 procent tot 51,3 miljard euro, de nettowinst kwam 7 procent hoger uit op 4,9 miljard.
Unilever omzet 2014 lager en winst hoger, ziet geen marktverbetering.
De omzet over heel 2014 daalde met 2,7% naar EUR48,4 miljard, vooral als gevolg van desinvesteringen (erg hè?), valuta-effecten, zwakke groei in opkomende markten en een vlakke ontwikkeling in volgroeide markten.

Het operationeel resultaat nam echter met 6% toe tot EUR8,0 miljard en de nettowinst steeg 5% tot EUR5,5 miljard.

Wil je meer cijfers ?

Google wat rond, het wordt ons echt verteld, maar we moeten wél blijven kijken wat er staat natuurlijk.Laten we de nieuwe tijd NU starten als we met zijn allen starten zijn we er zo doorheen.

© Jeroen Ghuijs (Finding Voices)

Geen opmerkingen :

Een reactie posten