woensdag 24 januari 2018

Begrijpen we wel wat een basisinkomen is.? + Registratie interview met Mischa van den Bosch

Begrijpen we wel wat een basisinkomen is.?

Ik heb idee dat mensen totaal niet begrijpen wat een basis inkomen in houd, laat staan dat een geldvrije wereld doordringt?Wat is dat toch dat maar blijven vasthouden aan die slaven en onderdrukkings maatschappij

"We stevenen op een ijsberg af. Als we niet opletten, gaat de komende technologische revolutie de basis onder onze bestaanszekerheid wegslaan.

Ik zie het niet helemaal zo pessimistisch, maar wel goed om te lezen. Het is nodig dat we anders over werken en leven nadenken.

Ik denk dat als je het vraagstuk alleen benadert vanuit het beeld dat je inkomen nodig hebt om te leven, we er niet uitkomen. Een andere benadering is om te kijken hoe je, met behulp van renewable energy en robotisering, kunt komen naar een veel kleinere economische en ecologische footprint. Ofwel: hoe kun je de kwaliteit van leven verhogen met veel minder of zelfs zonder verbruik van middelen. Ik denk dat deze vierde industriƫle revolutie daar enorme kansen voor biedt en dat dat onze reddingsboei gaat zijn."

Einde citaat © Bert Beentjes 19 Sept 2016Ik denk persoonlijk dat we dan naar een maatschappij moeten met als prioriteit welzijn in plaats van welvaart voor de mens.
Dat houd  in veel kortere werkweken en invoering van een basis inkomen zodat iedereen die indien gewenst daar een zinvolle baan kan nemen.
De bereikbaarheid van werk wordt voor velen beter en diegenen die een andere zinvolle tijdsbesteding willen kunnen daar ook vrij mee aan de slag.


Een andere reparatie zou moeten zijn dat huren of bouwen niet de gemiddeld 70% van ons inkomen zou moeten souperen, die markt is onevenredig uit de klauw gelopen ten opzichte van van de idustriele revoluties van vroeger tijden.

Het is erg oneerlijk voor de mensen die een minimum bijstand hebben eerder geld te kort komen als ze hun vaste lasten optellen waarna nauwelijks geld over is voor voeding en of kleding.

Van de ene kant is het mooi dat er kringloopwinkels zijn voor diegenen die op een duurzame willen leven dus hergebruik in plaats van nieuw, maar het moet niet zo zijn dat het een noodzaak wordt om de goederen die anderen niet meer willen hebben door vervanging de enige kans is om te overleven.

Ik stel me verder na het basisinkomen een wereld voor die niet meer van geld en inkomen afhankelijk is, maar een wereld die onvoorwaardelijkheid en gebaseerd op de wet van wederkerigheid nastreeft.

De nieuwe geldsystemen zijn voor de omschakeling mooi en wenselijk, maar uiteindelijk zullen we naar een wereld zonder geld moeten gaan.


Geen opmerkingen :

Een reactie posten