zondag 21 januari 2018

Hulp bij Maagontsteking

Maagontsteking is een veel voorkomend probleem, vooral voor vrouwen, dat ontstaat ​​als gevolg van een slechte combinatie van voedsel, teveel eten, stress, spijsverteringsstoornissen, menstruatie of constipatie. Dit vervelende probleem zorgt ervoor dat je buik er meer ontstoken uitziet en kan ook gepaard gaan met andere vervelende symptomen zoals winderigheid en buikpijn.

Om maagontstekingen te voorkomen, is het erg belangrijk om je voedingsgewoonten aan te passen en de voedingsmiddelen die irritatie kunnen veroorzaken te vermijden. Echter, als je bedenkt dat maagontsteking onvermijdelijk is, zijn er een aantal zelfgemaakte middelen die een enorme hulp kunnen bieden om dit probleem te verminderen.


Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten
Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten zijn de sleutel tot de bestrijding van maagontsteking en het verkrijgen van een plattere buik. Dit soort voedingsmiddelen geven je veel voordelen voor de gezondheid en het is zeer belangrijk om het regelmatig op te nemen in je dieet. We raden aan om tussen de twee en vier porties per dag te eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals cranberries, appels, uien, knoflook, selderij enzovoort.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels
Een goed dieet moet onder meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels bevatten, want die je zullen helpen met het verbeteren van de spijsvertering en geven je ook andere voordelen, zoals een platte buik. Als je last hebt van maagontsteking kan het verhogen van de consumptie van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels helpen om het te bestrijden. Tot deze voedingsmiddelen behoren: groenten en fruit, volkoren granen, volkoren meel en rijst.

Kruidnagel
Kruidnagel wordt speciaal aanbevolen voor wanneer de maag lijdt aan een chronische ontsteking. In deze gevallen raden wij aan om twintig druppels in een half glas water te drinken, elke ochtend op een lege maag. Dit middel helpt om winderigheid, die de neiging heeft om voor te komen wanneer je last hebt van maagontsteking, te bestrijden.

Citroenwater
Citroen heeft alkalische eigenschappen die helpen bij het neutraliseren van maagzuur om veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Als je last hebt van maagontsteking raden wij  aan om elke dag een glas warm citroenwater op een lege maag te drinken.Kaneel
Kaneel is wereldwijd een zeer populaire specerij, die sinds oude tijden wordt gebruikt voor het behandelen en voorkomen van die vervelende maagontsteking. Een kaneelinfusie is ideaal voor de bestrijding van buikpijn, het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van de vervelende ontsteking in dit gebied van je lichaam. Om het te maken meng je gewoon een theelepel kaneelpoeder in een kopje water. Laat het staan gedurende vijftien minuten. Je kunt het zoeten met honing.


Andere specerijen
Venkel
Kruiden zoals venkel, komijn en oregano worden aanbevolen voor de bestrijding van maagontsteking en winderigheid. Venkel is een kruid dat wordt gekenmerkt door zijn antiseptische eigenschappen en is erg nuttig bij de bestrijding van diarree en maaggassen. Komijn is een kalmerend middel en een diureticum en wordt aanbevolen voor de bestrijding van het vasthouden van vocht en ontsteking. Ten slotte stimuleert oregano de spijsvertering. Het is een diureticum en het is goed voor je lever.

Infusies van medicinale planten
Kruideninfusies of thee zijn zeer populair geworden vanwege hun spijsvertering en diuretische eigenschappen, die helpen om je lichaam te reinigen en de strijd aan te gaan met die vervelende maagontsteking. Het drinken van twee of drie koppen van zo’n infusie per dag kan maagontsteking behandelen en voorkomen en ook andere verwante spijsverteringsproblemen. De beste infusies hiervoor zijn: kamille, gember, munt, groene munt, salvia, oregano of basilicum.

Verminder de consumptie van zout
Zout
Hoewel dit op zich geen remedie is, is het erg belangrijk om deze tip in gedachten te houden, want het is de sleutel tot het bestrijden en het voorkomen van maagontsteking. Het overmatig consumeren van zout of natrium draagt bij aan het vervelende gevoel van een opgeblazen gevoel, omdat het vochtretentie kan veroorzaken.

Sap om maagontsteking te bestrijden
Dit krachtige sap is geweldig voor de bestrijding van die vervelende maagontsteking omdat je diuretische en zuiverende voedingsmiddelen met elkaar mengt, die je zullen helpen bij het voorkomen van het vasthouden van vocht, terwijl ze tegelijkertijd de spijsvertering een boost geven.

ingrediƫnten

1 schijf ananas
1 eetlepel lijnzaad
Sap van een citroen
1 glas zuiver water
Een beetje honing
Hoe maak je het?

Doe alle ingrediƫnten in een blender, meng het gedurende een paar minuten en drink dit sap op een lege maag dertig minuten voor het eten van het ontbijt.

bron : gezonderleven.com

Geen opmerkingen :

Een reactie posten