woensdag 17 januari 2018

Studie: Drie Dagen Vasten kan het gehele immuunsysteem van Mensen regenereren

Onderzoekers aan de Universiteit van Zuid-Californië hebben aangekondigd dat drie dagen slechts vasten voor het hele menselijke immuunsysteem kan herstellen naar een zeer gezond leven.

De onderzoekers beschreven hun studie als "opmerkelijk en een belangrijke doorbraak" in het vinden van natuurlijke methoden om het immuunsysteem te stimuleren.

In het verleden werden vasten diëten zeer bekritiseerd door voedingsdeskundigen zijnde ongezond. Echter, deze nieuwe studie van de Amerikanen suggereert dat het verhongeren van het lichaam stamcellen een kick-start geeft bij het produceren bij het produceren van nieuwe witte bloedcellen, ter bestrijding van infectie. De onderzoekers zeiden dat hun ontdekking bijzonder en voordelig zou kunnen zijn voor mensen die aan beschadigde immune systemen, zoals kankerpatiënten op chemotherapie lijden. Ook ouderen zouden veel baat hebben bij de studie.

Naarmate mensen groeien, wordt hun immuunsysteem zwak, waardoor het moeilijker wordt om zelfs veel voorkomende ziekten te bestrijden. Volgens deze studie kon vasten hen helpen om hun immuunsysteem weer op de rails te krijgen.
Het 72 uur durende vasten beschermt kankerpatiënten ook tegen de toxische impact van chemotherapie. Chemotherapie redt levens, maar veroorzaakt ook aanzienlijke bijkomende schade aan het immuunsysteem. De resultaten van deze studie suggereren dat vasten sommige schadelijke effecten van chemotherapie kan verminderen.
Bij gedetailleerde de studie, stelden de onderzoekers vastend een soort van "flips een regeneratieve schakelaar" die stamcellen stimuleerd om gloednieuwe witte bloedcellen te creëren, hoofdzakelijk het volledige Immuunsysteem regenererend .
Leidend onderzoeker van de studie Professor Valter Longo, die als professor van Gerontologie en de Biologische Wetenschappen aan de Universiteit van Californië werkt, zei over de studie dat vasten inderdaad het menselijk lichaam kon helpen om een nieuw immuunsysteem te produceren.

Het geeft het "OK" voor stamcellen om door te gaan en te beginnen met het vermenigvuldigen en herbouwen van het hele systeem. En het goede nieuws is dat het lichaam zich tijdens het vasten heeft ontdaan van de onderdelen van het systeem die beschadigd of oud zouden kunnen zijn, de nu inefficiënte onderdelen. 
Nu, als je begint met een systeem dat zwaar beschadigd is door chemotherapie of veroudering, kunnen een korte periode van vasten letterlijk een nieuw immuunsysteem genereren ". Professor Longo zei.
In de Experimentatiefase van het onderzoek is door de onderzoekers aan een aantal mensen gevraagd om gedurende een periode van zes maanden twee tot vier dagen regelmatig vasten.
De onderzoekers vonden toen dat het vasten hielp om een nieuw immuunsysteem te produceren, evenals verminderend het enzyme PKA, een hormoon dat kankerrisico en tumorgroei verhoogt die aan veroudering wordt verbonden.
Professor Longo vertelde hoe het onderzoeksteam zich verbaasde toen ze de de resultaten van hun experiment realiseerden:"Wat we begonnen op te merken in zowel ons menselijk werk als ons dierenwerk is dat het witte bloedcelgetal daalt met langdurig vasten. Als je dan opnieuw begint met je te voeden, komen de bloedcellen terug. Dus we begonnen na te denken, goed, waar komt het vandaan?

De studie zei dat het verlengde vasten niet alleen dwingt het lichaam om opslag van glucose en vet te gebruiken, maar het breekt ook een significant deel van witte bloedcellen af. Tijdens elke cyclus van vasten, veroorzaakt deze uitputting van witte bloedcellen veranderingen die op stamcel gebaseerde regeneratie van nieuwe immuunsysteemcellen veroorzaken.
We konden niet voorspellen dat langdurig vasten zo' n opmerkelijk effect zou hebben bij het bevorderen van op stamcellen gebaseerde regeneratie van het hematopoïetisch systeem. Als je verhongert, probeert het systeem energie te besparen en een van de dingen die het kan doen om energie te besparen is veel van de immuuncellen recyclen die niet nodig zijn, vooral de cellen die beschadigd kunnen raken,"voegde professor Longo eraan toe.
Nu de studie al is geëxperimenteerd, zullen meer klinische studies andere factoren kunnen bepalen. Als dat gebeurt, kan men een arts raadplegen voor een passend vastenadvies.

Anonymous News Headquarters

Geen opmerkingen :

Een reactie posten