dinsdag 9 mei 2017

Volle maan 10 mei 2017 (Petra Stam)

Hoewel dit het middelpunt van de lente is, voelt het buiten nog niet zo aan omdat het weer nog steeds alle kanten op gaat. Toch gonst het van het leven buiten. De levenskracht in de natuur is volledig ontwaakt. De vele bloesems worden bezocht door insecten, die zorgen voor bevruchting waardoor daar later in het jaar de vruchten van kunnen worden gedragen. Ook bij ons ontwaakt de levenskracht, wat zich kan uiten in passie en hartstocht. De Maan van het Ontwaken heeft als thema ‘vruchtbaarheid’. Waar ligt jouw passie op het moment? Wat heb je nodig voor de ontwikkeling van je plannen of doelen?


De volle maan staat in het teken Schorpioen, wat alles te maken heeft met diepliggende gevoelens, hartstocht en transformatie. Het is een magische tijd waarin innerlijke creaties een weg naar buiten kunnen vinden om zich te manifesteren in de buitenwereld. Daarbij is het belangrijk om boven je lage natuur (macht, overheerszucht) uit te stijgen en vanuit je hoge natuur (zelfkennis, constructieve kracht) te leven. Zoek diepgang in jezelf en met anderen, uit jezelf creatief en geef jezelf het duwtje dat je nodig hebt om later een geliefd doel te kunnen bereiken. De Zon in Stier geeft doorzettingsvermogen, maakt dat trouw bent aan je ware gevoelens en praktisch handelt.
De Maan maakt harmonische verbindingen met Neptunus en Pluto. Neptunus maakt heel gevoelig en wakkert mediamieke gaven, wat betekent dat je veel aanvoelt van je omgeving. Er is behoefte aan zielenliefde en mystieke ervaringen, maar kijk uit dat je jezelf niet verliest en dat je emoties niet ‘verdrinkt’ met alcohol. Pluto geeft diep zicht op je onderbewuste, legt geheimen bloot van jouzelf (zowel je beweegredenen als je zielenbehoeften) en geeft zicht op processen van anderen. Zorg ervoor dat je niet afhankelijk wordt van anderen, noch dat je anderen afhankelijk maakt van jou.
Mercurius loopt sinds 3 mei weer ‘vooruit’ en maakt opnieuw direct contact met Uranus en Eris. Weer geldt dus dat je geniale inzichten of vernieuwende gedachten kunt hebben en niet vanuit oude denksystemen of leerwegen, maar vanuit vernieuwing en vrijheid prille ideeën vorm kunt gaan geven. De invloed van Eris zorgt er echter voor dat je op onconventionele manier kunt worden geconfronteerd met een (nieuwe) waarheid. In het groot en in het klein kan hierdoor onenigheid ontstaan, maar het maakt wel duidelijk waar jij of de ander staat en welke beweegredenen er zijn.

Tekst en foto © Petra Stam
Uitgebreid in de Maan-nieuwsbrief (abonnement) dit keer:
- De Maan (Schorpioen en Neptunus)
- Plutonische invloeden (Pluto en Eris)
- De ster Unukalhai
- Praktisch: de balans tussen vasthouden en loslaten

Geen opmerkingen :

Een reactie posten