zondag 9 oktober 2016

Zijn multi-vitamines weggegooid geld?

© Rineke van den Berg Sundancer.nl
De meest zuivere en natuurlijke supplementen vind je gewoon in de natuur! 
Er is geen ander voedingsmiddel wat zo fantastisch en volledig kan aanvullen als Moringa Oleifera bladpoeder. Een kind van 4 jaar kan met water en 25 gram Moringa Oleifera bladpoeder een gezond leven leiden. En weet je waar het o.a. groeit? Jawel, in het noodlijdende Afrika. Honger kan per direct de wereld uit met Moringa Oleifera, de wonderboom. Er is werkelijk geen enkel voedingsmiddel dat zo veelzijdig en compleet is dat iedereen hiervan op de hoogte moet zijn!

Ook hier in Nederland zijn mensen ondervoed hoewel ze voldoende vulling binnenkrijgen. Dus eigenlijk kan je zeggen dat ook hier in ons welvarende Nederland een grootschalige hongersnood heerst. Supermarkten vol met vulling, maar weinig of geen voedingstoffen. 

In mijn praktijk
In mijn praktijk verschijnen vaak cliënten met tassen vol voedingssupplementen, of ik deze wil uittesten? 
Maar natuurlijk! Dat is mijn werk, mijn missie. Maar al te vaak test ik vele vitamines en multi’s in de prachtigste potten en verpakkingen met leuzen zoals: mannen multi, goed voor het libido of 50 plus multi-vitamines – mineralen speciaal voor de vrouw, helpt je door de overgang. Maar ze testen vaak niet goed. Jammer van je geld!

Deze grootschalige, vaak ook farmaceutische industrie probeert mensen met dure spots op tv of in gezondheidsbladen te overtuigen dat ze tot een bepaalde doelgroep horen. Jawel mijnheer, als je deze pillen niet slikt zou er toch wel een storing kunnen ontstaan in je seksleven….ojee en wat dan? En jawel, ook jij bent in die vreselijke overgangsjaren waarbij je alles wat je dacht te zijn; jong, aantrekkelijk en vruchtbaar, ineens weg is. Allerlei akelige kwalen krijg je daarbij cadeau…..behalve als je deze pillen gaat slikken….
Dan gaat alles van een leien dakje! 

Dan hebben we ook nog een speciale actie dat als je één verpakking koopt, krijg je er twee cadeau! Wat een feest! Je slaat in voor het hele jaar, want ja ik ben nog jarenlang boven de 50 en die overgang duurt zeker 10 jaar.
Je hebt zeker nog niet op de verpakking gekeken? Probeer het maar met een leesbril of een loeplamp. In het meest kleine lettertype kan je misschien de inhoud van dit wondermiddel lezen. Ingrediënten met vreemde chemische benamingen die je niet eens kent en wellicht ook niet wil leren kennen. Een paar procenten zijn maar echte vitamines en mineralen, vaak synthetisch nagemaakt. 

Zijn multi-vitamines weggegooid geld?
De vraag is of ons lichaam al deze nepstoffen wel herkent als gezond en er wat mee kan?
Waarom werkt het dan toch voor sommigen? Reclame doet veel, als je maar lang genoeg dezelfde boodschap verkondigt gelooft bijna iedereen het! Hier hebben we dan te maken met het placebo effect.

Jij bent uniek
Ik begeef me werkelijk op glad ijs, vergeef me dat ik jullie ontgoochel.
Maar besef dat niet iedereen hetzelfde is en dat we allemaal unieke individuen zijn. Ook de leef omstandigheden maken hoe gezond jouw lichaam en geest zijn!
Jouw gezonde voeding, ook geestelijke voeding (denk aan tv en krant), beweeg je veel in de natuur of zit je alleen maar thuis? Voel je je eenzaam of heb je liefdevolle mensen om je heen? Ben je een doemdenker of een optimist en alle variaties daartussen? Heb je veel stress en maak je je zorgen of maak je jezelf niet zo druk? Welke conflicten en trauma’s heb je meegemaakt? Hoe was je opvoeding? Enz….
Werkelijk alles heeft met alles te maken! Ieder mens is gelukkig zeer uniek en behoeft ook een andere aanpak van aanvullen van simpelweg dat ene supplement, als ze al nodig zijn…..
Ik ben er van overtuigd dat goede voeding alles is.
Helaas leven we in een maatschappij waarbij we lastig aan gezonde producten kunnen komen. Beter vanuit je eigen volkstuintje of uit een goede natuurvoedingswinkel waar veel kennis aanwezig is, bijv:


Vraag jezelf af of je al die supplementen echt nodig hebt of dat je deze kan verplaatsen naar het klein chemisch afval?
Heb je hulp nodig bij het uitvinden welke wel bij je passen en werkelijk nodig zijn? Maak een afspraak voor een kort testconsult bij ons in de praktijk. 

Alleen het beste is goed genoeg!
Vaak test ik op hoge doseringen vitamines of mineralen, meestal van natuurlijke oorsprong of zo dicht als mogelijk. Ook dit is voor ons als Sundancer een grote uitdaging, vergt veel (voortschrijdend) inzicht en onderzoek. Altijd doen we ons best om het beste van het beste in huis te halen. Vaak lukt dat heel goed, maar ook moeten we helaas concluderen dat sommige middelen te weinig doen, hier nemen we dan ook afscheid van.
Soms is het ook zo dat bepaalde middelen duiden op een disbalans die in het lichaam aanwezig is. De oplossing is dan bijvoorbeeld suikers vermijden. Zo werk je op een natuurlijke wijze aan de reset van jouw lichaam en aan jouw gezondheid. 

Ik wens jou en je geneesheer/ vrouw een fantastische samenwerking toe….jouw leven lang!

Met Stralend gezonde groet
© Rineke van den Berg Sundancer.nl

Geen opmerkingen :

Een reactie posten