woensdag 25 november 2015

Volle maan 25 november 2015 (Petra Stam)


Deze tijd van kou en voorbereiding op de winter, kun je zien als een spiraal die naar binnen leidt. Tot en met Midwinter (22 december) worden de dagen iedere dag korter. De natuur houdt een winterslaap, maar in de buik van de Aarde slaapt het zaad. Wat levensvatbaar is, zal in de lente nieuw leven brengen. Voor ons geldt in deze tijd: besteed aandacht aan jezelf voor innerlijke groei en neem rust om opgedane kennis om te zetten in wijsheid. Kennis wordt pas wijsheid als je die in de praktijk brengt! Leef bewust volgens jouw opgedane wijsheid. Het is ook goed om bij jezelf na te gaan welke wijsheden je hebt opgedaan de afgelopen periode. Heb je je eigen wijsheid gevormd door de ervaringen die je hebt opgedaan? Of loop je vast op aannames van vroeger en/of nu? Offer met regelmaat oppervlakkige bezigheden op voor introspectie en spirituele ontwikkeling. Het thema bij deze volle maan is: wijsheid en offer.


De volle maan staat in het luchtteken Tweelingen. Dat maakt weetgierig, opgewekt, levendig en geeft behoefte aan contact. Maar het kan ook onrust geven en emotioneel oppervlakkig maken. De Zon schijnt licht vanaf het tegenoverliggende sterrenbeeld Boogschutter. Dit daagt je uit om juist vanuit je hogere weten (in plaats vanuit weetjes) in het leven te staan.

Saturnus en Neptunus staan in een steeds scherper spanningsaspect. Saturnus geeft discipline, grenzen, maakt nuchter en maakt dat je doet wat je moet doen. Neptunus bevordert juist spirituele ontwikkeling, maakt vatbaar voor mystieke ervaringen of het verlangen naar eenheid. Deze twee planeten staan disharmonisch ten opzichte van elkaar en hebben direct invloed op de Maan en de Zon. Dit kan leiden tot angst (onduidelijkheid, je voelt dingen aan maar het is ongrijpbaar), schuldgevoelens (je moet iets maar doet het niet), maar ook teleurstelling en verdriet. Blijf niet hangen in deze gevoelens. Mars en Mercurius helpen je om positief te denken en positieve actie te ondernemen. Als je je dromen of wensen wilt leven, moet je er iets voor doen, want vanuit een wazige toestand komt niets echt van de grond. Deze tijd leent zich ook voor het boeken van resultaten: als je voor een spiritueel doel gaat, daar stappen voor zet, ordelijk werkt en je hogere weten erin verwerkt, kun je werkelijk iets bereiken. Welke droom of wens wil jij laten uitkomen? Wat moet je daarvoor doen de komende maanden?

In deze heftige tijd met terreurdreiging overal, wil de angst regeren. Op mondiaal vlak is er verharding en worden mensen overweldigd door ongrijpbare situaties. Ook hier geldt: blijf dicht bij jezelf, luister naar je intuïtie en leef vanuit je hoogste zelf. Ga niet mee in de lage energieën, probeer positieve bijdragen te leveren voor de wereld en blijf tegelijk alert en dicht bij je eigen grenzen.

Tekst en foto © Petra Stam

Meer weten over jouw persoonlijke proces en mogelijkheden? Boek een TAROT-ASTRO consult

Mijn boeken en kaarten vind je hier: http://www.petrastam.nl/webshop/

Mijn nieuwste (kinder)boek ‘DE STERRENPAS is uit op 20 november uitgekomen en is bij mij te bestellen (via mail) of via de webshop

Posted on November 23, 2015 by Petra Stam.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten