woensdag 11 november 2015

Nieuwe maan 11 november 2015

We zijn de periode van de Bloedmaan binnengetreden (10 november – 10 december). Het thema hierbij is ‘wijsheid en offer’. Wat wil je loslaten of opofferen om nieuwe wijsheid op te doen? Deze nieuwe maan is een uitstekende tijd om hier zicht op te krijgen en nieuwe ruimte te scheppen.

De Maan en de Zon staan direct naast elkaar in Schorpioen. Dat geeft verlangen naar diepgang, bevordert graven in psychologische processen, kan healing en magische processen geven. Zoek in je bewustzijn (Zon) en luister naar je onderbewuste (Maan) om te ontdekken wat je wilt transformeren in je leven.
Mercurius staat naast de Maan en de Zon in Schorpioen en dat bevordert je denkvermogen en geeft de mogelijkheid om achter je diepste geheimen te komen.
Jupiter in Maagd en Pluto in Steenbok fungeren als positieve steunpilaren in deze nieuwe-maantijd, waarin transformatie vele goede, nieuwe wegen kan openen. Durf los te laten wat niet meer werkt, want dat geeft ruimte voor een nieuwe invulling. Ook Cheiron speelt een positieve rol; dat kan meehelpen om familiepatronen te doorzien of te doorbreken.


Kijk in je geboortehoroscoop in welk huis 17 - 20 graden Schorpioen staat, dan zie je waar Maan en Zon momenteel staan, waar transformatie kan plaatsvinden en nieuwe mogelijkheden kunnen ontstaan.

De twaalf huizen staan beknopt voor:
1. Jij en hoe je overkomt, je ruimte innemen
2. Financiën, bezit, eigenwaarde
3. Communicatie, contact(en)
4. Je (t)huis, emoties
5. Creativiteit, zelfexpressie
6. Werk, lichamelijke energie
7. Relatie
8. Transformatie: zoeken naar heelheid, psychologische gesteldheid
9. Je innerlijke wijsheid en waarheid
10. Je plek in de wereld, carrière
11. Vriendschap en groepen
12. Spiritualiteit, geestelijke gesteldheid

Op http://www.catharinaweb.nl/astrologie/chart.htm kun je je horoscoop berekenen en uitgetekend zien.

Tekst en foto © Petra Stam

Meer weten over jouw persoonlijke proces en mogelijkheden? Boek een TAROT-ASTRO consult

Mijn boeken en kaarten vind je hier

DE STERRENPAS, mijn nieuwste (kinder)boek, komt uit op 20 november en is bij mij te bestellen (via 'contact' of via mijn webshop )

Geen opmerkingen :

Een reactie posten