zondag 1 december 2019

Onderzoek: vergeetachtigheid is een teken van grote intelligentie

Het overkomt iedereen om van tijd tot tijd dingen te vergeten, wij zijn tenslotte mensen. Soms vergeten we bijvoorbeeld de sleutels of de was op te hangen. Het is moeilijk om elke taak te onthouden.

Maar vandaag hebben we goed nieuws: de meest vergeetachtige mensen zijn ook het meest intelligent! Althans, volgens dit onderzoek.

Volgens een studie van de Universiteit van Toronto zijn mensen die de neiging hebben om vergeetachtig te zijn, ook de meest intelligente, aldus Educate Inspire Change.

In feite vergeten de meest intelligente mensen dingen omdat hun hersenen onnodige informatie elimineren. Als bijvoorbeeld een adres of verjaardag wordt vergeten, betekent dit dat de hersenen prioriteit geven aan andere informatie die als belangrijker wordt beschouwd.


Als in plaats daarvan iemand de neiging heeft om alles te onthouden, wordt een beslissing nemen moeilijker omdat de hersenen de minder belangrijke informatie niet kunnen elimineren.

“Het doel van het geheugen is ons intelligente mensen te maken die in staat zijn om onder bepaalde omstandigheden beslissingen te nemen. Om dit te doen, moeten we wat informatie vergeten,” zegt professor Richards, auteur van de studie.

De conclusie: hoe intelligenter je bent, hoe meer je hersenen onbelangrijke informatie vergeten. Op deze manier wordt het nemen van een belangrijke beslissing veel eenvoudiger.

Dus als iemand u ervan beschuldigd afgeleid of vergeetachtig te zijn, herinner diegene dan aan de resultaten van dit onderzoek!

Bron: Ongelooflijk

Geen opmerkingen :

Een reactie posten