donderdag 20 september 2018

Vlierbessen zijn de meest krachtige antivirale bessen die de mens kent

Nu de school is begonnen en de eerste dag van de herfst minder dan een week verwijderd is, ligt het griepseizoen voor de deur. Terwijl sommige mensen ervoor zullen kiezen om zich voor te bereiden op de komende risico's met de wijdverbreide griepprik, adviseren natuurlijke gezondheidswerkers dat er nog een andere effectieve optie is!

Erkend als een van de meest voorkomende infectieziekten, griep, ook wel 'de griep' genoemd, is een ziekte waar bijna elke Amerikaan zich bewust van is. In het griepseizoen 2015/2016 werden in totaal 24,5 miljoen gevallen gemeld, maar ondanks dit risico maakte slechts 32% van de bevolking van 18 tot 49 jaar er belang bij om de breed gecommercialiseerde 'griepprik' te krijgen. Voor velen zijn de risico's van de griepprik samen met het gedocumenteerde gebrek aan effectiviteit (fabrikanten raden vaak aan welke griepstam we zullen vechten op basis van voorgaande jaren) reden genoeg om op zoek te gaan naar alternatieve opties.


Als u ooit griep heeft gehad, dan weet u hoe ellendig de ervaring is. Veel voorkomende tekenen en symptomen zijn: vermoeidheid, zwakte, neusverstopping, keelpijn, droge hoest, rillingen en/of zweet, pijnlijke spieren, hoofdpijn en een koorts van meer dan 40 C. Hoewel de griep zelf grotendeels een ongemak is, kan het leiden tot veel ernstiger complicaties zoals longontsteking, bronchitis, hartproblemen en zelfs, in ernstige gevallen, de dood. Om deze reden moedigen medische professionals alle Amerikanen aan om stappen te ondernemen in de richting van preventie en snelle behandeling waar nodig.

Elk jaar worden er in het hele land een aantal 'bescherm uzelf tegen de griep' marketingcampagnes gelanceerd, waarbij de Amerikanen worden aangemoedigd om de kleine veranderingen in hun dagelijkse planning door te voeren die de verspreiding van de ziekte helpen voorkomen. Dit omvat het handhaven van een goede hygiƫne met regelmatige handwas, het vermijden van contact met mensen die ziek zijn, het thuisblijven wanneer u ziek bent om besmetting van anderen te voorkomen en het altijd effectief afdekken van uw mond en neus wanneer u hoest of niest. Hoewel deze voorzorgsmaatregelen geweldig zijn en altijd in de praktijk moeten worden gebracht, zijn ze allesbehalve waterdicht.

Natuurlijke gezondheidswerkers wijzen nu op een behandeling die door onze voorouders wordt omarmd en waarop in de volksgeneeskunde vaak wordt vertrouwd voor de behandeling van verkoudheid, griep of andere aan sinus gerelateerde aandoeningen - Vlierbessen. In feite zullen veel beoefenaars zelfs zo ver gaan om te zeggen dat de vlierbessenplant een van de krachtigste natuurlijke hulpmiddelen is die beschikbaar zijn voor de preventie en behandeling van verkoudheid en griepsymptomen.

In een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie, kreeg een groep van 60 deelnemers in de leeftijd van 18-54 jaar, die gedurende 48 uur of minder griepachtige symptomen vertoonden, 4 keer per dag 15 ml vlierbes of placebosco siroop toegediend voor een totaal van 5 dagen. Gedurende deze tijd registreerden de onderzoekers hun symptomen, met de nodige aandacht voor opluchting of verdere ontwikkelingen. Ze ontdekten dat de symptomen van degenen die de vlierbessensiroop namen, gemiddeld 4 dagen eerder werden verlicht dan de andere deelnemers, concluderend dat: "Vlierbessenextract lijkt een efficiĆ«nte, veilige en kosteneffectieve behandeling voor influenza te bieden.

Terwijl verse vlierbessen moeilijk te combineren zijn, zijn gedroogde vlierbessen en vlierbessensiroop verkrijgbaar in veel natuurvoedingswinkels, maar ook online. Het is een geweldige optie om toe te voegen aan uw medicijnkastje voor de griep van dit jaar hits!


Bron: Awarenessact

Geen opmerkingen :

Een reactie posten