maandag 17 september 2018

"In 2025 al 52% van alle jobs uitgevoerd door robots"

Uit het rapport The Future of Jobs 2018 blijkt dat in 2025, over amper 7 jaar dus, robots meer jobs zullen uitvoeren dan mensen. 

Het rapport is van de hand van het World Economic Forum (WEF). In 2025 is volgens de organisatie 52% van al het werk in handen van programmeerbare machines. Momenteel wordt al zo'n 29% van het werk uitgevoerd door robots.

Uit The Future of Jobs 2018 blijkt dat vooral banen in de accountancy, industrie, klantbeheer en secretariaat worden overgenomen door machines. Tegelijkertijd is het mogelijk dat door de snelle ontwikkelingen op ict-gebied er in 2022 zo'n 133 miljoen nieuwe banen zullen ontstaan. Die komen dan in de plaats voor 75 miljoen banen die zullen verdwijnen.

Bijscholen
En daarom, stelt het onderzoek, is de grootste uitdaging dat werknemers zichzelf blijven ontwikkelen. Met name op de gebieden van creativiteit, kritisch denken en overtuigen. Het WEF adviseert overheden om nu alvast in te spelen op deze voorspelling en werknemers in de risico-sectoren vroegtijdig om te scholen.

Banen waar volgens de studie waarschijnlijk juist meer vraag naar zal komen, zijn er waarbij "menselijke vaardigheden" nodig zijn zoals in de verkoop, marketing en klantenservice.

Bron MSN

Geen opmerkingen :

Een reactie posten