vrijdag 27 oktober 2017

Agnihotra - Ayurvedische zuivering van je omgeving

Agnihotra is een helend vuur van de oude  Ayurveda wetenschap. Het is een proces van zuivering van de atmosfeer door middel van een speciaal voorbereid vuur dat dagelijks bij zonsopgang en zonsondergang wordt uitgevoerd. Iedereen in elke levenswandeling kan Agnihotra doen en de sfeer in zijn of haar eigen huis genezen. Duizenden mensen over de hele wereld hebben ervaren dat Agnihotra stress vermindert, leidt tot meer helderheid van denken, verbetert de algehele gezondheid, geeft een verhoogde energie, en maakt de geest meer vol liefde. 
Het is een grote hulp bij drugs- en alcoholverslaving. 
Agnihotra voedt ook het plantenleven en neutraliseert schadelijke straling en pathogene bacteriën. Het harmoniseert de werking van Prana (levensenergie) en kan gebruikt worden om waterbronnen te zuiveren.Agnihotra is een oude wetenschap die in het Sanskriet werd gegeven ten tijde van de schepping. Het Sanskriet was nooit iemands moedertaal; het is een taal van trillingen. We kunnen veranderingen in de atmosfeer aanbrengen met Sanskriet mantra's en vuur bereid met specifieke organische stoffen, getimed naar de zonsopkomst/zonsondergang bioritme. Het vuur wordt bereid in een koperen piramide van een bepaalde grootte en vorm. Bruine rijst, gedroogde koeienmest (mest) en ghee (geklaarde ongezouten boter) zijn de verbrande stoffen. Precies bij zonsopgang of zonsondergang worden de mantra's gesproken en wordt een kleine hoeveelheid rijst en ghee aan het vuur gegeven. Er is niet alleen energie uit het vuur, maar ook subtiele energieën worden gecreëerd door de ritmes en mantra' s. Deze energieën worden door vuur opgewekt of in de atmosfeer geduwd. Dit zorgt, naast de eigenschappen van de verbrande materialen, voor het volledige effect van deze helende HOMA (healing fire). Veel helende energie komt uit de Agnihotra piramide.


Er worden enorme hoeveelheden energie verzameld rond de Agnihotra koperpiramide net bij Agnihotra tijd. Er wordt een magnetisch veld gecreëerd, dat negatieve energieën neutraliseert en positieve energie versterkt. Daarom wordt een positief patroon gecreëerd door iemand die Agnihotra enkel en alleen door zijn of haar prestaties. Agnihotra zuivert de atmosfeer van verontreinigende stoffen en neutraliseert schadelijke straling. De resulterende atmosfeer geeft voeding aan het plantenleven.

Agnihotra en Planten: De ghee wordt in de atmosfeer geduwd en hecht zich aan de moleculaire structuur van de bodem waardoor de grond meer vocht vasthoudt. Planten die in de omgeving van Agnihotra worden geteeld, zijn beter bestand tegen droogte. Agnihotra veroorzaakt een verandering in de celstructuur van de plant die meer voedingsstoffen afgeeft aan de vrucht van de plant en minder aan de bladeren, stam en wortels. Veel mensen hebben ontdekt dat de grootte, smaak, textuur en opbrengst van groenten en fruit geteeld in Agnihotra sfeer superieur zijn. Prestaties van Agnihotra in de tuin vermindert plaagproblemen en biologische tuinieren en landbouw wordt vergemakkelijkt door het gebruik van Homa (healing fire) technieken.

Geneeskrachtige eigenschappen van Agnihotra: Agnihotra vernieuwt de hersencellen, revitaliseert de huid en zuivert het bloed. Het is de holistische benadering van het leven. Veel mensen die normaal allergisch zijn voor roken ervaren een genezend effect door in de sfeer van Agnihotra te zitten. De genezende werking van Agnihotra is opgesloten in de resulterende as. Duizenden mensen in verschillende delen van de wereld hebben met Agnihotra-as prachtige genezingen van allerlei kwalen ondergaan.


Monika Koch laat zien hoe je Agnihotra Ash zalf maakt.
Geen opmerkingen :

Een reactie posten