zondag 15 oktober 2017

Agnihotra - Helend vuur uit de oude Ayurveda wetenschap

Wat is Agnihotra?

Agnihotra, een eenvoudig helend vuur uit de oude wetenschap van Ayurveda, het is het tegengif voor alle problemen die we hebben gecreƫerd voor onszelf en voor de hele natuur.

Agnihotra is een proces van zuivering van de atmosfeer door middel van een speciaal geprepareerd vuur. Het is het kleinste en basis "Yajnya of Homa" (Sanskriet termen voor helend vuur).Het proces bestaat uit "exact bij zonsopkomst en zonsondergang" het bereiden van een klein vuurtje van gedroogde koeienmest in een koperen piramide van vaste grootte.
Op dat moment worden er enkele rijst- en gheekorrels (geklaarde ongezouten boter) in het vuur gelegd en worden tijdens de ceremonie twee eenvoudige mantra' s gezongen

Wie kan Agnihotra beoefenen?


Iedereen in elke levenswandeling kan Agnihotra doen en de sfeer in zijn of haar eigen huis genezen. Duizenden mensen over de hele wereld hebben ervaren dat Agnihotra stress vermindert, leidt tot meer helderheid van denken, verbetert de algehele gezondheid, geeft een verhoogde energie, en maakt de geest meer vol liefde.


Agnihotra geneest de aarde, de atmosfeer, de planten houden ervan, het maakt je sterk en helder van geest en geest. Ik moedig zoveel mogelijk mensen aan om het te doen.... De innerlijke energieĆ«n van Agnihotra worden hier uitgedrukt met fractale beelden, de mantra wordt gegeven met schoonheid en liefde. Agnihotra wordt elke dag bij zonsopgang en zonsondergang gedaan. Het komt oorspronkelijk uit de Veda' s, maar maakt geen deel uit van een religie.   Meer informatie en foto's vindt u op www.soul-guidance.com/health/agnihotra.htm

zie ook: https://finding-voices.blogspot.nl/2017/10/agnihotra.html

Voor meer informatie over Agnihotra

http://www.agnihotra.org/
http://www.homatherapy.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Agnihotra

Geen opmerkingen :

Een reactie posten