zondag 3 juli 2016

De zegeningen van Bill Gates, Gates doneert 100.000 kippen.

Iedere keer als ik weer een goed doel van Bill Gates voorbij zie komen denk ik automatisch, wat zou daar nu weer achter zitten?
Dat komt Natuurlijk door de berichten in de alternatieve media waar bar en boos gesproken wordt over deze man met zijn "foute" agenda.

We kennen zijn uitspraken over depopulatie , we kennen natuurlijk de klachten over het uiterst foute Microsoft wat maar geen fatsoenlijk besturingssysteem wilt worden zonder dagelijkse updates, waarvan we allemaal wel weten dat die niet zijn om ons te steunen (ervaring van 30 jaar ICT) dus dat heb ik niet van horen zeggen..

We kennen hem natuurlijk ook van zijn uiterst discutabele vaccinatie programma's, en natuurlijk zijn Bilderberg contacten en bemoeienissen mogen we niet vergeten.

Maar je kunt je afvragen wat gebeurt er als hij zich nergens meer mee zou bemoeien, hoeveel doden zouden er vallen zonder vaccinaties?
Wat gebeurt er als hij géén 100.000 kippen doneert? (kom ik zo op terug)

Waarom blijven wij met zijn allen op dat uiterst onvriendelijke besturingssysteem zitten, behalve de systeembeheerders die hebben al lang het gemak van Apple of Linux ontdekt en de Filmindustrie waar je zelden een Windows pc of laptop ziet maar overal de Appel van Apple ziet prijken. maar die geven ook geen kick over het wangedrag van Bill Gates.


Nu weet ik wel dat ik een lading kritiek en medestanders over me heen zal krijgen en reacties over de goede doelen die hij allemaal steunt.

De laatste is dat Gates 100.000 kippen doneert aan de armste landen zodat ze daar een eigen inkomen mee op kunnen bouwen van maar liefst 2500 dollar per jaar, tegenover 700 dollar nu.

Nou dat is toch niet verkeerd zou je zeggen?

Nu hebben we het dus over de allerarmste landen ter wereld, en wie garandeert ons dat ze die kippen niet allereerst opeten in plaats van daarvan door te fokken? En aan wie gaan ze die kippen verkopen?
En geloven jullie nou werkelijk dat al die armen kippen gaan kweken?

Volgens Gates kost een kip in africa 5 dollar en kunnen ze daar jaarlijks 2500 van maken.
Dus met één kip kun je jaarlijks minimaal 500 kippen kweken en dan zijn de kosten van onderdak,onderhoud en voeding er nog niet afgetrokken.
Wie gaat daar de faciliteiten voor regelen dan?
Je geeft ze allemaal een kip met een toverstok?


én we hebben het wel over een inkomen van2500 dollar per jaar waartegenover dat bij ons bij velen het maandsalaris is.
Hoe kan dat dat we daar zo blij van worden? Omdat die mensen in één klap meer dan 3 keer zoveel gaan verdienen?
Of omdat ze niet meer nodig hebben omdat in die landen toch alles goedkoper is, en hoe komt dat dan?

 En dhr Gates? de rijkste filantroop ter wereld hoe is hij aan dat geld gekomen.

Hoeveel armen en hongerigen hebben we eigenlijk op de wereld? iets meer dan 100.000 denk ik, leuk gebaar Gates maar daar hebben we niets aan dus.

© Jeroen Ghuijs


Wageningen helpt Bill Gates bij kiezen van kippen

Trouw Jan Kruidhof −09/06/16, 21:18

Hoeveel kost een kip in West-Afrika: 5 dollarcent, 50 cent, 5 dollar of 50 dollar? Het goede antwoord is 5 dollar, beantwoordt multimiljardair Bill Gates de quizvraag op zijn weblog. Wie 250 kippen per jaar verkoopt, kan volgens hem dus 1250 dollar verdienen. Een mooi vooruitzicht in een regio waar de armoedegrens op 700 dollar ligt.

Gates doneert 100.000 kippen in 24 ontwikkelingslanden om armoede te bestrijden, beloofde hij woensdag. Maar er zijn honderden kippensoorten uit tientallen landen - welke soort stuur je dan? De Wageningen Universiteit helpt bij die keuze. 

Lees het hele artikel op Trouw
Geen opmerkingen :

Een reactie posten