dinsdag 23 februari 2016

Ok hier gaat dus iets goed fout !!!! Door Schippers verdwijnt homeopathie uit schappen'

De zoveelste keer dat Schippers denkt dat wij betuttelt mogen en moeten worden in verband met de niet werking van ons zelf gekozen en bewezen werking van alternatieve geneesmiddelen.
Nee het is volgens onze "Minister Allergezondheid" nauwe banden hebbende met het clubje Antikwakzalver en Skepsis alles aan gelegen de geldverslindende Pharmacie alle ruimte te bieden aan ontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek naar uiterst dodelijke en niet werkende medicijnen te ontwikkelen.
Ze komt blijkbaar nooit op het idee om eens serieus naar alternatieve (oorspronkelijke en dus niks alternatieve) geneesmiddelen echt wetenschappelijk onderzoek te laten doen, en dan niet alleen te kijken of het stofje dat er in hoort te zitten werkt , maar naar het energetisch effect op de patient of ziektebeeld te kijken, dat lijkt me minder kostbaar en makkelijker voor de patiënt zelf inclusief de staatskas.
Michien is het handig om eens naar de wetenschappelijke uitwerking van de ziekmakende hulpstoffen te kijken in plaats van de placeboachtige nepmedicijnen die ons niet alleen qua gezondheid schaden maar ook financieel.

Zie ook : http://finding-voices.blogspot.nl/2015/11/oud-medewerker-farmaceutische-industrie.html
“We zouden veel minder pillen moeten slikken dan we op dit moment doen,” zegt Peter Gøtzsche in nrc.next. “Na kanker en hart- en vaatziekten zijn medicijnen namelijk de grootste doodsoorzaak.”
Jaarlijks worden er 4,5 miljoen verpakkingen verkocht. In driekwart van de huishoudens is een homeopathisch geneesmiddel aanwezig. Slechts 24 procent van de bevolking gebruikt nooit homeopathica. Zegt dit niet genoeg? dus 75 % wél.  is er al eens onderzoek gedaan naar het percentage wat gebruik maakt van de reguliere geneeskunde?
Zien we hier misschien wel de trend dat niemand genezen hoort te worden maar als melkkoe voor de pharmacie dient gebruikt te worden anders wordt het helemaal onbetaalbaar?
Zou het zo kunnen zijn dat we of dood of gebruikt moeten worden?
Ja Schippers wakker worden zou ik zeggen, of is die tip aan jou niet meer besteed?




BAARN - Minister Schippers van Volksgezondheid wil dat vanaf 1 juli alleen nog op verpakkingen en bijsluiters van homeopathische medicijnen staat waarvoor ze gebruikt kunnen worden als werking wetenschappelijk bewezen is.
Door deze maatregel zouden zelfzorggeneesmiddelen uit de schappen van apotheken en drogisterijen kunnen verdwijnen.
Gebruikers en leveranciers van homeopathische geneesmiddelen luiden de noodklok bij de Tweede Kamer om te voorkomen dat de regeling wordt ingevoerd.
De Europese wetgeving biedt voor homeopathische geneesmiddelen de mogelijkheid om de toepassing ervan op een andere manier te onderbouwen dan voor reguliere geneesmiddelen gedaan wordt, dus zonder klinische onderzoeken.

Eenvoudige gezondheidsklachten

Het mag dan niet gaan om levensbedreigende ziektes, maar alleen om eenvoudige gezondheidsklachten, zoals griep, verkoudheid of hooikoorts.
Nederland was het eerste land in Europa dat van deze mogelijkheid gebruik maakte, gevolgd door steeds meer Europese landen.
Schippers wil daar nu een einde aan maken. Ze wil dat de werking van homeopathische geneesmiddelen eerst wetenschappelijk wordt bewezen. Zo niet, dan mag niet langer op de verpakking en in de bijsluiter worden vermeld bij welke klacht het product kan worden gebruikt.
Dat maakt het haast onmogelijk om een passend product te kiezen.

Populair

Homeopathische zelfzorggeneesmiddelen zijn populair in Nederland.
Jaarlijks worden er 4,5 miljoen verpakkingen verkocht. In driekwart van de huishoudens is een homeopathisch geneesmiddel aanwezig. Slechts 24 procent van de bevolking gebruikt nooit homeopathica.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten