maandag 21 december 2015

Winterzonnewende – De Mantel der Liefde

door: Ina Custers van Bergen

Vandaag is het de dag van de winterzonnewende, de donkerste dag van het jaar. De laatste maanden hebben we op het Noordelijk halfrond gezien hoe het Licht afnam. We hebben de Wilde Jacht meegemaakt, dat leger van bovennatuurlijke jagers die hun energieeen over onze landen bliezen op de winden van de herfststormen.

Deze natuurverschijnselen beinvloeden niet alleen ons persoonlijke leven en dwingen ons om naar binnen te keren en ons te bezinnen op de keuzen die wij maken. Sommigen van ons kregen te maken met veel problemen en staan oog in oog met hun angsten.

Op het niveau van de samenleving zien we de disbalans op onze planet; de klimaatveranderingen, de wanhoop van onze medemensen die in sommige gevallen gedwongen werden huis en haard te verlaten en een wanhopige reis maken. Ze nemen een risico als russisch roulette, een risico van leven of dood in de hoop op een beter leven.


Andere mensen zien zich geconfronteerd met hun angsten om niet in staat te zijn om te gaan met een vloedgolf van een culturele groep met andere ethische standaarden, ze zijn bang voor hun werk, hun toekomst, de toekomst van hun kinderen.

Veel  mensen voelen zich gemanipuleerd door hun regeringen, de mensen die zij betalen om het Algemeen Goed te beschermen. Om de belangen van de mensen uit hun landen te behartigen, om de rechten van mensen te waarborgen. Tegelijkertijd voelen mensen dat de systemen gecorrumpeerd zijn geraakt, en dat achter de schermen het Grote Geld aan de touwtjes trekt, en de rekening en de draaglast bij de bevolking neerlegt.

Zie ook : Evenement de Mantel der Liefde

Geen opmerkingen :

Een reactie posten