donderdag 24 december 2015

Verslag - Winderzonnewende "De mantel der Liefde" door Ina Custers bij Sundancer in Zwijndrecht.

In eerste instantie mijn grote dank en respect voor Ina, medewerkers en geïnteresseerden die dit prachtige en perfecte ritueel mogelijk maakten.

Om te beginnen werd de ruimte die gebruikt zou worden voor het ritueel met uiterste precisie ingericht door Ina en medewerkers.

De aanvang van de avond begon met binnenkomst en ontvangst van de gasten met koffie of thee in de gezellige ontvangstruimte bij Sundancer.

Toen iedereen binnen was en rond de tafel zat gaf Ina uitleg over de oorsprong van het ritueel en  instructies van hoe we dit met zijn allen zouden uitvoeren.


De ruimte was ingericht met een groot labyrint met een centraal altaar "waar ook de mantel der liefde zich bevond" en aan de buitenkant  op de vier windrichtingen  geplaatste altaren. 
Aan de Zuidzijde was een poort gecreëerd waardoor we met zijn allen binnengeleid werden en een plaats toegewezen kregen door de daar reeds aanwezige wachters.

Eenmaal met zijn allen onze plaats toegewezen gekregen te hebben begon het ritueel door in de in processie binnenkomende spelers van het ritueel gekleed in prachtige witte gewaden.


Het gaat te ver en is ook niet relevant om het hele ritueel te beschrijven, maar de sfeer was erg mooi ,warm en erg fijn om te ervaren , zo ook de reacties van de gasten die het ritueel van begin tot einde meegemaakt en uitgevoerd hebben.
Bij het in processie gelopen verlaten van de "Tempel" kregen we allen een zeer welriekende witte roos aangereikt door Ina tevens "de hoofdrolspeelster" van het ritueel


Kortom de "Mantel der liefde" werd deze keer uitgevoerd in het teken van de Winterzonnewende en zal waarschijnlijk nog meerdere keren uitgevoerd worden, als een op zichzelf staand Ritueel.
Hou de website van Ina Cüsters in de gaten om dit of eventueel andere rituelen te volgen met data van uitvoering, zeker de moeite waard om dit ook eens mee te maken.


Zie ook : website van Ina Cüsters van Bergen
                 Hermetic Order of the Temple of Starlight

Geen opmerkingen :

Een reactie posten