woensdag 29 juli 2015

De ware reden waarom hennep illegaal is..!

 2014 ©  Doug Yurchey, 420magazine.com

2014  © vertaling WantToKnow.nl/.be

Cannabis, of ‘wiet'(naar het Engelse ‘weed’ dat onkruid betekent) is de Latijnse benaming voor hennep. Cannabis is helemaal niet schadelijk voor het menselijk lichaam of de menselijke geest. Hennep is niet ongezond of gevaarlijk. Wiet vormt geen bedreiging voor de samenleving. Maar wat is er dan aan de hand dat het verboden dient te worden..??
Marihuana vormt namelijk wel een bedreiging voor de oliemaatschappijen, de alcohol- en tabaksindustrie en een groot aantal chemische bedrijven.. Tja, en die hebben elkaar natuurlijk vrij snel en simpel gevonden in hun strijd tégen hennep..!
Megacorporaties die veel dollars en invloed hebben zorgen er dus (opnieuw) voor dat de waarheid van de mensen weg wordt weggehouden. Wanneer marihuana gebruikt zou worden voor een breed scala aan producten, dan zou het een industrieel een blijken atoombom te zijn! Ondernemers kennen het potentieel van marihuana niet.
De superrijken hebben samengespannen om desinformatie te verspreiden over een uiterst veelzijdige plant die, indien goed gebruikt, hun bedrijven zou hebben geruïneerd. Het woord ‘marihuana’ werd in het midden van de jaren 1930 gecreëerd om het goede imago en de fenomenale geschiedenis van de hennepplant te bezoedelen, zoals je zult lezen.

De feiten die worden aangehaald zijn over het algemeen controleerbaar in de ‘Encyclopedia Britannica’. (Deze werd overigens 150 jaar geleden gedrukt op henneppapier..!)
* Alle schoolboeken werden tot de jaren 1880 gemaakt van hennep- of vlaspapier (zie Hemp Paper Reconsidered, Jack Frazier, 1974).
* Van 1631 tot 1800 was het heel gewoon om je belasting te betalen met hennep in Amerika (LA Times, Aug. 12, 1981).
* Weigeren om hennep te telen in Amerika was in de 17de en 18de eeuw tegen de wet! In Virginia riskeerde je daarvoor van 1763 tot 1769 gevangenisstraf (Hemp in Colonial Virginia, G. M. Herdon).
* George Washington, Thomas Jefferson en andere grondleggers teelden hennep. De laatste smokkelde hennepzaden van China naar Frankrijk en vervolgens naar Amerika.
* Benjamin Franklin bezat als een van de eerste Amerikanen een papierfabriek en gebruikte daarbij hennep als grondstof. De oorlog van 1812 ging ook over de teelt van hennep. Napoleon wilde export van Moskou naar Groot Brittannie tegenhouden (Emperor Wears No Clothes, Jack Herer).
* Duizenden jarenlang werden touwen op schepen van hennep gemaakt. Het Nederlandse woord canvas komt van cannabis. (Webster’s New World Dictionary)
* Tot de introductie van katoen in de jaren 1820, werd bijna alle textiel, stoffen, kleding, linnen en lakens gemaakt van hennep.
* De eerste Bijbels, kaarten, de vlag van Betsy Ross die de eerste vlag van de Verenigde Staten naaide, de eerste schetsen van de Verklaring van Onafhankelijkheid en de Constitutie werden gemaakt van hennep (U.S. Government Archives).
* In veel staten werd hennep het belangrijkste gewas. 1850 was een topjaar voor de staat Kentucky met een productie van 40.000 ton. Hennep was het grootste gewas voor de 20e Eeuw. (Staatsarchieven VS)
* Hennepteelt gaat waarschijnlijk terug tot het oude Egypte.
* Rembrandt, Gainsborough en van Gogh schilderden hun doeken op hennep canvas.
* In 1916 voorspelde de Amerikaanse regering dat in de jaren 1940 al het papier van hennep gemaakt zou zijn en dat er geen bomen meer zouden worden gebruikt. 1 “acre” (4046,8 m2) hennep was volgens een studie van de Amerikaanse regering evenveel als 4,1 acres bomen (ministerie van Agrarische archieven VS).
* Tot 1937 werden goede kwaliteit verf en lak gemaakt van hennepzaadolie. In 1935 werd 58.000 ton aan hennepzaad gebruikt voor verfproducten. (Verklaring van Sherman Williams Paint Company in het congres van de VS tegen Marijuana Tax Act in 1937).
* Het eerste model T Ford van Henry Ford werd gemaakt om op hennepbrandstof te rijden en de carrosserie zelf was van hennep gemaakt. Ford is op zijn landgoed gefotografeerd tussen de hennepvelden. De auto, “gegroeid uit de aarde”, had panelen van hennepplastic, 10 keer sterker dan staal. (Populair Mechanics, 1941)
* Mechanical Engineering Magazine publiceerde in februari 1938 een artikel ‘The Most Profitable and Desirable Crop that Can be Grown’ of Het Meest Winstgevende en Geliefde Gewas dat men kan Telen. Wanneer hennep zou worden geteeld met de kennis van de technologie van de 20e eeuw, zou dit het grootste gewas van de wereld zijn.
x

  12:59             13:51  
x
De volgende info is vertaald uit dit filmpje uit 1942 van het Amerikaanse Ministerie van Agrarische Zaken, vaderlandslievende Amerikaanse boeren worden aangemoedigd om jaarlijks 350.000 acre hennep te verbouwen voor gebruik in de oorlog..!
“Toen Griekse tempels nog nieuw waren, werd hennep al tijdenlang gebruikt om de mens te dienen. Duizenden jaren in China en in het oosten, voor het maken van touwen en stoffen. Eeuwenlang werden alle schepen in de Westerse zeeën uitgerust met touwen en zeilen gemaakt van hennep. Hennep was onmisbaar. Nu is de hennep in het Oosten in de handen van de Japanners. Amerikaanse hennep zal aan de vraag van ons leger, marine en onze industrieën moeten voldoen…
Als de snel reducerende reserves op zijn, zal Amerikaanse hennep weer in beeld komen, hennep voor lijnen; hennep voor uitrusting; hennep voor nautisch gebruik zowel aan boord als aan de wal. Net als in vroegere tijden toen de Oude Ironsides de zeeën zegenrijk bevoeren met zeilen van hennep. Hennep voor de overwinning!”
Hennepteelt brengt geen schade toe aan het milieu.hemp-carIn het USDA Bulletin404 wordt geconcludeerd dat hennepteelt 4 maal zoveel pulp oplevert met 4 tot 7 maal minder vervuiling aan het milieu. Popular Mechanics, Feb. 1938: het groeit overal, het groeit snel, de wortels schieten de grond in en laten het land in perfecte staat achter voor een volgend gewas. De dichtheid van de bladeren boven de grond, verstikt al het onkruid. Hennep zal de Amerikaanse agricultuur enorm verbeteren.
Innovaties van agrarische machines zouden in de jaren 1930 een industriële revolutie ontketend kunnen hebben als ze bij de hennepteelt gebruikt zouden worden. Het zou miljoenen nieuwe banen gecreëerd hebben en duizenden kwaliteitsproducten. Als hennep niet illegaal gemaakt zou zijn, zou dit Amerika uit de Grote Depressie geholpen hebben.
Hoe Randolph Hearst hennep vermoordde..!
William Randolph Hearst en de Hearst Paper Manufacturing Division van Kimberly Clark waren eigenaars van grote bosgebieden. De Hearst Company leverde het meeste papier. De grootvader van Patty Hearst zou vanwege de hennepteelt miljarden dollars verliezen. In 1937 patenteerde Dupont het proces waarmee uit olie en steenkool plastic kon worden gemaakt. Uit het jaarverslag van Dupont blijkt hoe bij aandelenhouders wordt aangedrongen op investeringen in de petrochemische industrie.
Synthetisch materiaal zoals plastic, cellofaan, celloluide, methanol, nylon en kunstzijde kon van olie worden gemaakt. De industrialisatie van hennep zou 80% van DuPonts bedrijven hebben geruïneerd! Andrew Mellon werd Minister van Financiën tijdens Hoover en DuPonts belangrijkste investeerder. Zijn toekomstige aangetrouwde neef Harry J. Anslinger werd aangesteld om het Federal Bureau of Narcotics and Dangerous Drugs te leiden. Geheime bijeenkomsten werden belegd en ja hoor…
Hennep werd als zijnde zeer gevaarlijk bestempeld.
Het was een bedreiging voor hun miljarden dollars makende bedrijven. Hennep moest van het wereldtoneel verdwijnen. Ze namen het obscuur klinkende Mexicaanse woord ‘marihuana’ en begonnen met de propagandamachine in het bewustzijn van het Amerikaanse volk. In de jaren 1920 en 1930 stonden de kranten van Hearst er vol mee. De horrorverhalen over marihuana werden op de voorpagina gedrukt. Lezers werden gehersenspoeld, het was verantwoordelijk voor van alles, van auto ongelukken tot amoreel gedrag.
Filmposter van de film die marihuana als uiterst verdacht en gevaarlijk diende neer te zetten..
Filmposter van de film die marihuana als uiterst verdacht en gevaarlijk diende neer te zetten..
Met films als ‘Reefer Madness’ (1936), ‘Marihuana: Assassin of Youth’ (1935) en ‘Marihuana: The Devil’s Weed’ (1936), werd een vijand gecreëerd. Het doel was om steun vanuit de samenleving te verwerven zodat anti-marihuana wetten aangenomen zouden worden. In de jaren rond 1930 waren de mensen erg naïef. Ze waren autoriteit bewust. Wat op het nieuws op de radio werd verteld, wat in de krant stond gedrukt, was gewoon waar.
Op 14 april 1937 werd de Prohibitive Marihuana Tax Law, de wet die hennep moest verbieden, direct naar het House Ways and Means Committee gebracht. Dit comité is het enige dat een wet in het Congres kan aanbieden zonder dat er over hoefde te worden gedebatteerd. Voorzitter van de Ways and Means, Robert Doughton, was een Dupont supporter. Hij was er zeker van dat de wet aangenomen zou worden door het Congres.
Dr. James Woodward was arts en advocaat. Zijn getuigenis kwam te laat voor de Amerikaanse Medische Associatie. Hij vertelde het comité dat de reden dat de AMA niet eerder had gereageerd was omdat ze er te laat achter waren gekomen dat marihuana hetzelfde was als hennep.
En er waren in die tijd maar weinig mensen die beseften dat de gevaarlijke dreiging waarover werd geschreven in de kranten van Hearst hetzelfde was als het goedaardige plantje hennep.
In september 1937 werd hennep illegaal verklaard.
Het nuttige gewas kreeg de naam ‘drug’ en wij lijden daar nog steeds onder. Het Congres deed hennep in de ban omdat het ‘de meest gewelddadige drug’ was. Harry J. Anslinger maakte 31 jaar propaganda voor dat negatieve beeld, totdat… Tot hij in de vijftiger jaren het tegenovergestelde begon te vertellen, zoals het verhaal over marihuana dat soldaten zo vreedzaam maakt, dat ze niet willen vechten!
Vandaag is onze planeet in grote problemen. De aarde verstikt omdat grote gebieden met regenwoud steeds meer verdwijnen. Vervuiling, gif en chemicaliën zijn er de oorzaak van dat mensen sterven. Deze problemen zouden kunnen worden opgelost als we hennep zouden industrialiseren. Natuurlijke biomassa’s zouden in alle benodigde energie van de aarde kunnen voorzien. We hebben het grootste gedeelte van onze olie- en gasreserves opgebruikt. We hebben een nieuwe bron nodig.
De wonderbaarlijke plant
Hennepvezel is van hogere kwaliteit dan houtvezel. Er zijn minder chemicaliën nodig om papier te maken van hennep. Henneppapier wordt niet geel onder invloed van het licht en is duurzaam. De plant wordt snel volwassen in een seizoen, waar bomen lange tijd voor nodig hebben. Alle plastic producten zouden gemaakt kunnen worden van hennepzaadolie. Ze zijn biologisch afbreekbaar! De rivieren blijven schoon, in tegenstelling tot de petrochemische industrie. Een schone ecologie past niet bij de plannen van de olie-industrie en de politieke marionetten gemaakt hebben. Producten van hennep zijn veilig en natuurlijk.
Medicijnen zouden van hennep gemaakt moeten worden. We zouden terug moeten gaan naar de tijd dat de AMA cannabis als geneesmiddel beschouwde. Medische marihuana wordt nu slechts aan een handjevol mensen toegestaan, terwijl de rest wordt gedwongen om chemicaliën in te nemen. De honger in de wereld zou opgelost kunnen worden met hennep. Een grote variëteit aan voedsel kan met hennep worden gemaakt. De zaden bevatten een van de hoogste concentraties eiwitten in de natuur. Ook bevatten ze twee belangrijke vetzuren om het lichaam te reinigen van cholesterol. Deze essentiële vetzuren zijn nergens anders in de natuur te vinden! Het eten van hennepzaad is het beste dat je voor je lichaam kunt doen. Eet dus vooral rauwe hennepzaden!
Cannabis the modern useOok kleren kunnen van hennep worden gemaakt. Het is sterk en duurzaam. Je zou kleding kunnen doorgeven aan je kleinkinderen! Superieure producten gemaakt met hennep mogen niet worden geadverteerd. Mogen in Kentucky zelfs niet worden gedragen! De wereld is gek. Volg niet! Verspreid het goede nieuws, vertel de waarheid. Gebruik hennepproducten. Maar haal het woord marihuana uit je vocabulaire. Realiseer dat het is gecreëerd. Maak het politiek incorrect om het M-woord te zeggen. Strijdt tegen de propaganda, die alleen de agenda van de superrijken dient. Hennep moet meer worden gebruikt. We hebben schone energie nodig om onze planeet te redden. Industrialiseer dus de hennepteelt.
“Het is gevaarlijker dan we dachten”…
De alcohol-, tabaks- en oliebedrijven betalen meer dan een miljoen dollar per dag (!) aan ‘Partnership for a Drug-Free America’ en soortgelijke organisaties. Hun motto is: “Het is gevaarlijker dan we dachten”. De leugens van de machtige corporaties, waar Hearst mee is begonnen, worden nog steeds gebruikt en het hersenspoelen gaat gewoon door..!! Jaarlijks overlijden een half miljoen mensen aan tabak en een half miljoen mensen aan alcohol. Niemand is ooit gestorven door het roken van wiet! Niet een sterfgeval kan worden toegeschreven worden aan cannabis. Onze samenleving heeft hennep illegaal gemaakt, maar moedigt het gebruik van tabak en alcohol aan!
cannabis olieDe actieve stof van hennep THC heeft een positief effect op astma en glaucoom. Een joint gaat de misselijkheid na een chemokuur tegen. Je kunt op hennep kauwen. Het stereotype voor een blower is een warhoofd. De waarheid is dat iemands creatieve eigenschappen toenemen onder de invloed van hennep. Het besef van tijd neemt langzaam af en je wordt gevoeliger. De kunsten worden meer gewaardeerd, je voelt je dichter bij de natuur. De absoluut tegenovergestelde staat van geest en lichaam als wanneer je teveel gedronken hebt. Je wordt juist opmerkzamer.
De hennepplant is vreemd. Anders dan iedere andere plant op deze planeet. Hennep is de enige plant op aarde waarbij de mannelijke er totaal anders uitziet als de vrouwelijke plant. Niemand spreekt ooit over mannelijke of vrouwelijke planten in de flora, omdat planten hun geslacht niet tonen. Behalve cannabis. Kwekers vernietigen de mannelijke planten voordat ze de vrouwelijke planten kunnen bevruchten. De beste wiet komt namelijk van de ‘opgewonden vrouwen’.
De reden dat deze wonderlijke, hoog ontwikkelde, niet-aardse plant illegaal is gemaakt heeft niets te maken met hoe deze plant ons lichaam beïnvloed. Wiet is illegaal omdat de biljardairs rijk willen blijven…!!

* * *
weed drug compare

Geen opmerkingen :

Een reactie posten