dinsdag 22 mei 2012

Nucleaire ramp Fukushima vormt geen gevaar voor de bevolking?


Er is verontrustend nieuws uit Japan - waar er nu meer tekenen letterlijk boven water komen nu de Fukushima nucleaire crisis nog gaande is. 

Slib monsters genomen in Tokyo Bay, tonen aan dat besmetting met radioactief cesium in sommige gebieden met 13-keer is toegenomen sinds maatregelen werden genomen afgelopen augustus.

Gezondheids ambtenaren beweren dat de stralingsniveaus geen onmiddellijk risico vormen voor de bevolking - maar het wordt erger als besmette vis verzadigt met radioactieve isotopen rond reist in de voedselketen en vanaf daar op alle tafels in restaurants en huishoudens van de wereld terecht komen. 
Ondertussen, meldt de Associated Press in de Verenigde Staten - dat de nucleaire regelgevende instanties vanaf nu afgezwakte Amerikaanse plannen voor nucleaire noodsituaties instellen.
Ondanks het feit dat bijna alle kerncentrales over het hele contnent ouder zijn dan hun aanbevolen operationele leven zijn het aantal nucleaire regelgevende instanties verminderd en evacuatie zones om hen heen zijn verkleind, dit vereist namelijk minder oefeningen voor ongevallen, en een meer ontspannen training voor ambtenaren in noodgevallen. 
Met andere woorden, we zijn minder bereid om vandaag de dag een fatsoenlijk noodplan te maken voor een nucleaire ramp dan we dat waren vóór de kernramp in Fukushima.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten