zondag 18 maart 2012

'Rijst en pasta hebben etiket 'ten minste houdbaar tot' niet nodig'

Als je een noodvoorraad voedsel aan zou willen leggen, pak dan produkten die lang houdbaar zijn, rijst bonen erwten enz zijn veel langer houdbaar dan op de verpakking aangegeven staat, sla ook wat flessen water op, een paar 6 packs van tweeliterflesssen (zonder koolzuur) je weet maar nooit, denk nou niet dat je een schuur vol moet hebben, maar zorg dat je bijvoorbeeld rijst bonen (gedroogd) enz voor één of twee weken hebt, als  er binnen die tijd géén hulp is denk ik niet dat het veel nut heeft om maar door te blijven bivakkeren.
Verdiep je ook eens in wat je in de natuur kan vinden je kunt daar meer eten vinden dan je denkt.
Een tip om je in de natuur te kunnen redden is bijvoorbeeld het boekje SAS Survival Handboek, dit staat boordevol tips en is verkrijgbaar op zakformaat (dwarsligger) ook een paperbackformaat is verkrijgbaar in iedere goede boekhandel.


Het Voedingscentrum vindt dat van een flink aantal de producten het label 'tenminste houdbaar tot' zou moeten verdwijnen omdat de spullen veel langer houdbaar zijn dan de datum doet vermoeden.

Dat zei een woordvoerder van het centrum vrijdag naar aanleiding van een uitzending van Zembla vanavond.Het gaat bijvoorbeeld om pasta, rijst en meel.

Die zijn veel langer houdbaar dan de tht-datum doorgaans aangeeft. Volgens het centrum kan door het wegnemen van het etiket worden voorkomen dat mensen voedsel weggooien.Volgens het centrum kent meer dan de helft van de mensen het verschil niet tussen de aanduidingen 'te gebruiken tot' voor bederfelijke waar en 'tenminste houdbaar tot' voor minder bederfelijke spullen.

De gemiddelde Nederlander gooit volgens het Voedingscentrum per jaar 40 kilo goed voedsel weg

Bron: AD

Geen opmerkingen :

Een reactie posten