vrijdag 19 juni 2020

Een rapport over drie recente klinische onderzoeken met Mahonia Aquifolium 10% actuele crème en een overzicht van de wereldwijde klinische ervaring met Mahonia Aquifolium voor de behandeling van plaque psoriasis

Wayne P Gulliver 1,  Howard J Donsky
Deze monografie vat 3 recente klinische onderzoeken en de wereldwijde klinische ervaring met Mahonia aquifolium samen bij patiënten met psoriasis. Onderzoek 1 was een open-label onderzoek om de veiligheid van Mahonia aquifolium te evalueren bij 39 patiënten die gedurende 12 weken werden behandeld. Uitgevoerde beoordelingen waren gemodificeerde PASI, globale beoordeling, vragenlijst over psoriasishistorie, Dermatology Life Quality Index en Psoriasis Disability Index.
De resultaten duiden op een statistisch significante verbetering van de PASI-score en de Dermatology Life Quality Index na 4 weken behandeling. Deze respons hield 1 maand na het einde van de behandeling aan. Onderzoek 2 was een klinisch onderzoek met 32 ​​patiënten met milde tot matige bilaterale psoriasis die tot 6 maanden werden behandeld. De ene kant van het lichaam kreeg Mahonia en de andere standaardbehandeling voor psoriatica (bijv. Dovonex-crème). De primaire uitkomsten waren patiëntbeoordelingen van alleen de met Mahonia behandelde kant en de vergelijking tussen behandelingen die aan elke kant van hun lichaam werden ontvangen. Vierentachtig procent van de patiënten beoordeelde de met Mahonia behandelde psoriasis als een goede tot uitstekende respons. In vergelijking met de standaardbehandeling beoordeelde 63% van de patiënten Mahonia aquifolium als gelijk aan of beter dan de standaardbehandeling met psoriatica. Onderzoek 3 was een observationeel onderzoek bij 33 patiënten met milde tot matige bilaterale psoriasis die gedurende 1 maand werden behandeld. De resultaten duiden op verbetering van psoriasis na 1 week behandeling. De met Mahonia behandelde zijde deed het even goed of beter dan de zijde die met de voertuigcrème was behandeld. De resultaten van deze 3 open-label klinische onderzoeken komen overeen met gepubliceerde gegevens die placebogecontroleerde onderzoeken bevatten. Bij elkaar genomen.

Vergelijkbare artikelen
Bron: Pubmed

1 opmerking :