zondag 8 september 2019

De top 5 van 'meest kwaadaardige' bedrijven ter wereld

Jeff Bezos, oprichter en chief executive officer van Amazon, poseert terwijl hij boven op een vrachtwagen staat tijdens een fotomoment in de gebouwen van een winkelcentrum in de Zuid-Indiase stad Bangalore
Monsanto
EU to approve ‘marriage made in hell’ between & https://on.rt.com/903s
Het bedrijf dat geen introductie nodig heeft, maker van DDT en Agent Orange, Monsanto is een van 's werelds grootste fabrikanten van pesticiden en GMO-zaden. Het staat bekend als het eerste bedrijf dat een zaad genetisch modificeert om het resistent te maken tegen pesticiden en herbiciden. De herbiciden van Monsanto hebben de schuld gekregen voor het doden van miljoenen hectares, terwijl de chemicaliën zijn toegevoegd aan de zwarte lijsten van producten die kanker en vele andere gezondheidsproblemen veroorzaken.
We wéten Natuurlijk allemaal wie de grootste boosdoeners zijn in onze samenleving, maar we blijven de veroorzakers wèl steunen vanuit onze portemonee,
Die Pilletjes en gif van Bayer/Monsanto ook onkruid gaat er zo snel van weg,.
Ook die Apple in je oversised BH staat wel stoer toch?
Die koffie of Espresso kunnen we ook niet missen
En die sigaret kunnen we ook niet van af.
En na dat blowtje is een run langs de Mac ook wel erg leekker voor de trek.
Toch blijven we met zijn allen blijkbaar de grootste kwaadaardige bedrijven steunen terwijl het ook zoveel beter kan.
'daar kunnen WIJ toh niets aan doen?'
Wedden van wel?Aplle
#Apple sued for deliberately slowing
 down older iPhones
Ooit de lieveling van Microsoft-hatende gadgetliefhebbers, wordt Apple meer recentelijk beschuldigd van mishandeling of onderbetaling van hun werknemers, het verbergen van geld voor de kust en het niet betalen van belastingen. Het is ook beschuldigd van schending van gezondheids- of milieuwetgeving en misbruik van zijn positie wanneer zij een monopolie op de markt hebben. En, oh ja, het opzettelijk vertragen van oudere iPhones en het overladen voor zijn producten om op te starten.

Nestle
Nestlé admits possibility of slave labor
 in its coffee 
'S Werelds grootste voedingsmiddelen- en drankenbedrijf Nestle zegt dat het zich inzet voor het verbeteren van de kwaliteit van leven en het bijdragen aan een gezondere toekomst. Het is echter door tal van schandalen getrokken die betrekking hebben op slavenarbeid. De multinational is een van de meest geboycotte bedrijven ter wereld, omdat schendingen van arbeidsrechten zijn gemeld in haar fabrieken in verschillende landen.

Philip Morris
De producten van de Amerikaanse multinationale producent van sigaretten en tabak worden verkocht in meer dan 180 landen buiten de Verenigde Staten. Philip Morris is eigenaar van Marlboro, een van 's werelds grootste merken. In 1999 was Philip Morris het hof voor ambtenaren van de Tsjechische Republiek door uit te leggen hoe roken hun economie zou helpen, vanwege de lagere zorgkosten voor burgers die vroegtijdig overlijden.

McDonald's
McDonald’s becomes weed users’
highest-ranking fast food joint
Het Amerikaanse fastfoodbedrijf McDonald's werd opgericht in 1940. Het bedrijf bedient elke dag meer klanten dan de hele bevolking van Groot-Brittannië, maar heeft een lange geschiedenis van verschrikkelijke arbeidspraktijken. Het is constant onder vuur geweest voor het serveren van ongezond junkfood, wat gezondheidsproblemen oplevert. Onderzoekers hebben ontdekt dat McDonald's hamburgers niet zelf kunnen ontbinden.

Bron RT

1 opmerking :

  1. Laten we beginnen met de frisdranken industrie te mijden en weer gewoon een kop thee pakken!! Door die frisdranken industrie die ons en onze kinderen systematisch de poten onder onze gezondheid uitzagen! Vooral door toevoegingen nog veel slechter dan de suiker in hun dranken toe te voegen! Waardoor wij ze de macht geven over onze ruggen bij de overheid belasting te ontwijken!

    BeantwoordenVerwijderen