zondag 15 januari 2017

18 Januari Lezing: Een Wereld Zonder Geld - door Jeroen Ghuijs bij Sundancer te Zwijndrecht


Stel je voor een wereld zonder geld, het is niet wat je je nu direct voorstelt.
Een hoop mensen bevinden zich al in die situatie althans dat denken ze.
Een wereld waarin het water je aan de lippen staat?
Nee , integendeel, geld bestaat gewoon niet meer, het is even omdenken, maar met een beetje goede wil gaat ons dat wel lukken.
De op handen zijnde nieuwe geldsystemen kunnen een goede brugfunctie hebben maar uiteindelijk is dat weer een systeem van wie het meeste geld heeft heeft de macht.
Geen 40 uur per week werken, en doen wat onze passie ons ingeeft.
Nergens wordt meer voor betaald, en de waarde van iets bestaat eigenlijk niet maar die is vastgesteld om ons in een systeem te duwen waar voor gewerkt moet worden in een vorm van slavernij, enkelingen uitgezonderd, dat zijn de slavendrijvers.


Stel je voor, criminaliteit bestaat niet meer want heeft geen nut, alles is beschikbaar.

Afgunst is niet nodig want alles is voor iedereen bereikbaar.
Relaties blijven bestaan (de meeste relaties gaan stuk wegens geldproblemen)
Kinderen kun je zelf opvoeden als je dat zou willen en je krijgt 's avonds niet een een of ander gehersenspoeld kind thuis na een volle drukke dag gewerkt te hebben.
Concurrentie bestaat niet meer en de weg ligt open voor een duurzame wereld waar nauwelijks nog iets wordt verspilt.
Samenwerking in plaats van concurrentie. Een wereld die constant moet worden gecontroleerd bestaat niet meer.
Grenzen bestaan niet meer , overheden ook niet.
Kleine tot middelgrote zelfvoorzienende autonome community's worden de toekomst, komen overschotten ten goede aan hen waar wegens omstandigheden niet zo best gepresteerd werd.

Ben je benieuwd?
Kom dan 18 januari naar Sundancer in Zwijndrecht waar Jeroen Ghuijs jou komt uitleggen tijdens een onthullende lezing wat die wereld zonder geld werkelijk betekent.

Toegangsprijs is € 15,-  

2 opmerkingen :

  1. ja dat is helemaal waar. ls wij als woongroep Contact & muziek met ons vieren vanuit Utrecht zouden willen komen is dat met treinreis (met 40% korting) € 125!

    Overigens ben ik het helemaal eens met de gedachte dat je door anders te denken geld weg kan denken, dat geldt voor alles in het leven, ook jaloezie, kwaadheid, medicijnen, vaccinaties, hoge cijfers. Alles delen met elkaar ook hoe je je voelt en wat je echt zou willen, je wensen kenbaar maken. Wij als woongroep zijn daar aan begonnen. Ik ben 22 jaar geleden alleen begonnen om alle 'af te legge', te stoppen (uit nood) met mijn baan als viooldocente . Maar na een diep eenzaam dal, is mijn leven helemaal gaan veranderen en ben ik mensen gaan helpen in een praktijk voor haptonomie en muziek en bij elkaar gaan brengen. Daar is in 2006 onze woongroep uit ontstaan. Wij werken en wonen nu 10 jaar samen, mediteren, maken muziek, zingen, huis is energie-neutraal, hypotheekvrij, we zijn aan het consuminderen, we leven van één uitkering, zie onze prachtige website www.contactmuziek.nl en mijn weblog Leonoor deelt https://leonoor-deelt.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen