zaterdag 31 oktober 2020

Volle maan 31 oktober 2020

 

Dit is de tweede volle maan in oktober. Deze ‘blauwe’ Jachtmaan draagt het thema ‘overleven en transformatie’. De natuur trekt zich in zichzelf terug, de dagen worden steeds korter, bladeren vallen en zullen verteren. Wat de komende maanden overleeft, zal in de lente weer opkomen en uitkomen. In de kiem leeft alles immers voort. Door je te richten op je innerlijke licht kun je (ook als de wereld donker en vijandig voelt) voelen, dat je meer bent dan je fysieke vorm, dat je ziel of Spirit vrij is, onsterfelijk, maar dat je in de aardse wereld wel degelijk iets te doen en te brengen hebt. Sta stil bij je eigen onderwereld, je onderbewuste. Wat wil jij najagen de komende tijd? Wat wil je in jezelf laten overleven of groeien? Welke blokkade, angst of negatieve gedachte ervaar je en hoe zou je die kunnen transformeren? Welke diepgaande verandering heb jij nodig om verder te kunnen, om (later) jouw gewenste nieuwe start te maken, om van overleven naar leven te gaan? Door je innerlijke licht te laten groeien, sterker te laten stralen en toch jouw eigen weg te blijven volgen, blijf je dichter bij jezelf en ben je tevens een voorbeeld voor anderen.

De volle maan staat in het sterrenbeeld Stier en de Zon schijnt daar licht op vanuit Schorpioen. Twee vormen worden heel zichtbaar onder deze hemelse stand: de machtsbeluste mens die zijn materiële rijkdom wil vergroten en het eerlijke ontmaskerende type dat gaat voor het grote goed voor iedereen. Vasthouden en loslaten, crisis en er als een feniks weer uit komen, transformatie en leven vanuit jouw nieuwe vorm zijn aan de orde van de dag. Leef vanuit je hoogste potentie, weet dat je altijd een keuze hebt en dat je in de 3D wereld jouw gewenste paden kunt creëren omdat mensen magische wezens zijn. Zie het voor je, stuur je intentie, want alles is mogelijk. Hoe meer we de nieuwe vrije wereld voor ons zien, hoe duidelijker die vorm zal krijgen.
Even na middernacht (in de vroege ochtend van 31 oktober) staat de Maan naast de Zwarte Maan. Voel waarnaar jouw zielenwensen uitgaan en weet dat deze te verwezenlijken zijn. Herken en erken wat jouw (emotionele) verlangens zijn en wat jij de wereld te bieden hebt. Ervaar je balans tussen geven en ontvangen? Voor onze voorouders was dit Samhain: het begin van het nieuwe jaar en tevens de periode dat de deur tussen de werelden op een kier stond. Wat hebben we geleerd van de geschiedenis en van onze voorouders? Wat zou jij hetzelfde en wat zou je anders willen doen? Retrograde Mercurius staat de komende twee weken vierkant Saturnus, wat misverstanden, slecht nieuws, triestheid of (woord)strijd kan brengen. Venus tegenover Cheiron daagt je uit om geen zout in oude wonden te strooien (in die van jezelf of van voorouders), maar je hart te helen door te gaan voor waarnaar je hart uitgaat. Niet ten koste van jezelf handelen, ook niet ten koste van een ander, maar de heling ligt in Leven vanuit Liefde!
Uranus staat ‘op’ de Maan en dat maakt dit een zeer grillige volle maan. Samen zorgen ze voor extreme rusteloosheid, ongeduld, impulsiviteit, rebellie en plotse veranderingen (in jezelf of de buitenwereld). Weten welke verandering jij wenst, helpt je hierop te anticiperen (in plaats van dat je je willoos van hot naar her voelt vliegen). Blijf dicht om je eigen as draaien, verbind je met je hart en verlies je niet in de gekte van de buitenwereld. Weet dat er altijd nieuwe mogelijkheden zijn, dat nieuwe inzichten en oplossingen opkomen. Richt je aandacht op creativiteit en volg jouw pad. Of zoals Bowie zei: “The clever thing was to break the rules and stay alive all the same.”

bron: Tekst © Petra Stam

Geen opmerkingen :

Een reactie posten