vrijdag 9 oktober 2020

Doorbraak Kernenergie met nieuwe toekomst?- De Russische BN-800-eenheid komt in de commerciële exploitatie

Beloyarsk 4 (Afbeelding: Rosatom)
eerder geplaatst op 20 juli 2018
Eenheid 4 van de kerncentrale Beloyarsk in Rusland is commercieel van start gegaan, meldt de nucleaire onderneming Rosatom vandaag. De BN-800 snelle neutronenreactor startte voor het eerst op 17 augustus met 100% vermogen.


Rosatom beschreef de prestatie als "een van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar voor Russische kernenergie".

Andrey Petrov, algemeen directeur van Rosatom's kerncentrale van de civiele kerncentrale Rosenergoatom, tekende gisteren de opdracht om toestemming te geven voor de start van de activiteiten van Beloyarsk 4. Vóór de start van Petrov, had regulator Rostechnadzor alle vereiste controles van de eenheid voltooid en een "certificaat van overeenstemming met ontwerpdocumentatie, technische voorschriften en regelgevende rechtshandelingen afgegeven, inclusief de vereisten van energie-efficiëntie", zei Rosatom.

De BN-800-reactor werd voor het eerst in juni 2014 op minimaal gereguleerd vermogen gebracht, toen de commerciële exploitatie aan het eind van dat jaar gepland was. In december 2014 kondigde Rosenergoatom echter aan dat nucleaire brandstof voor de eenheid eerst verder zou worden ontwikkeld. In augustus 2015 werd het weer op het minimale gecontroleerde vermogensniveau gebracht en in november 2015 werd het uiteindelijk op 10 december 2015 aangesloten op het netwerk.

De 789 MWe BN-800 Beloyarsk 4 wordt gevoed door een mix van uranium en plutoniumoxiden die zijn gerangschikt om nieuw brandstofmateriaal te produceren terwijl het brandt. De capaciteit overtreft die van 's werelds tweede krachtigste snelle reactor - de 560 MWe BN-600 Beloyarsk 3.


Rosatom zei dat Beloyarsk 4 het totaal van de kerncentrales die in Rusland in bedrijf zijn, brengt naar 35 met een gecombineerde geïnstalleerde capaciteit van 27.127 GWe. Deze 35 omvatten niet Novovoronezh 6, die een proefoperatie ondergaat.

Bron: WNN World Nuclear News


 Europa's toekomst moet inclusief zijn, met de nieuwe zijderoute en de
wereldachtige landbrug Jacques Cheminade, president van Solidarité et Progrès, Frankrijk 1:48 De wederoprichting van internationaal recht Prof Hans Köchler, president van IPO   29:17
Is Europees Integratie te ver gegaan? Marco Zanni, lid van het Europees Parlement uit Italië 1:01:57
De beheersbare energie Dr. Armin Azima, Universiteit van Hamburg   1:30:40

De timing had niet gunstiger kunnen zijn voor de Schiller Institute-conferentie van 30 juni-1 juli 2018, net zoals momentum opbouwt voor de consolidatie van een nieuw paradigma, gedreven door de diplomatieke en economische beleidsrichting bepaald door China's Belt-and- Road Initiative (BRI). In de afgelopen maanden hebben zich monumentale verschuivingen voltrokken, terwijl steeds meer landen overstappen op de nieuwe strategische geometrie die is gericht op een alliantie tussen de VS en Rusland en China, ondanks massale tegenstand van de Britse en Amerikaanse netwerken om de gevaarlijke oude wereld bepaald door geopolitiek.Geen opmerkingen :

Een reactie posten