donderdag 14 november 2019

Studie: gebruikers van psychedelica hebben minder kans om suïcidaal te zijn

Classic psychedelica - waaronder ayahuasca, psilocybine paddestoelen, LSD, DMT, mescaline en cactussen die mescaline bevatten - kunnen de sleutels zijn tot het bestrijden van ernstige psychische problemen die de VS, waaronder zelfmoord, teisteren. Dat is volgens een wetenschappelijke analyse die deze week is gepubliceerd.

Hoofdstudie auteur en onderzoekspsycholoog Peter S. Hendricks, PhD legde uit dat "klassieke psychedelica" verwijst naar stoffen die "voornamelijk een type receptor in de hersenen activeren, bekend als serotonine 2A (5HT2A)."


De studie is gepubliceerd in het Journal of Psychopharmacology en heeft als titel "Klassiek psychedelisch gebruik wordt geassocieerd met verminderd psychologisch leed en suïcidaliteit bij de volwassen bevolking van de Verenigde Staten." Naast een algemene analyse van psychedelisch gebruik en geestelijke gezondheid die de hele VS vertegenwoordigt volwassen bevolking, het leest als een oproep aan de regering om de wettelijke status van schema I van psychedelica, die wetenschappelijk onderzoek beperkt, op te heffen. De Amerikaanse overheid classificeert stoffen van lijst I als "met een hoog potentieel voor misbruik, geen momenteel geaccepteerd medisch gebruik en een gebrek aan geaccepteerde veiligheid onder medisch toezicht."

Zoals de samenvatting verklaart, “kunnen klassieke psychedelica veelbelovend zijn in de preventie van zelfmoord, omdat ze de opvatting ondersteunen dat de meest beperkte wettelijke status van klassieke psychedelica opnieuw moet worden overwogen om wetenschappelijk onderzoek te vergemakkelijken, en suggereert dat meer uitgebreid klinisch onderzoek met klassieke psychedelica gerechtvaardigd is. ”

Tegenwoordig treffen geestelijke gezondheidsproblemen bijna een half miljard mensen wereldwijd, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie. Symptomatisch voor deze psychische problemen, plegen ongeveer een miljoen mensen elk jaar met succes zelfmoord, zoals opgemerkt in de Hendricks-studie. In antwoord op een recente oproep van het National Institute of Mental Health voor onderzoek naar nieuwe manieren om zelfmoord aan te pakken, is de studie begonnen met het evalueren van de associaties van klassiek psychedelisch gebruik met psychisch leed en suïcidaliteit.

De inleiding van de studie bevat een reeks voltooide menselijke studies die de veiligheid en werkzaamheid van verschillende psychedelica hebben aangetoond bij de behandeling van psychische problemen. Ondanks dit bewijs, zoals de studie opmerkt, blijft het algemene gebruik van psychedelica federaal verboden en is onderzoek ernstig beperkt.

"Bijgevolg blijft het begrip van de impact van klassieke psychedelica op de geestelijke gezondheid en suïcidaliteit onvolledig," merkt de studie op. "Gezien de regelgevende moeilijkheid die gepaard gaat met het toedienen van klassieke psychedelica aan mensen, vormen bevolkingsonderzoeken een manier om de relatie tussen klassiek psychedelisch gebruik en geestelijke gezondheid en suïcidaliteit te onderzoeken."

De huidige studie keek naar de respondenten van een jaarlijkse enquête door de Substance Abuse and Mental Health Services Administration van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services , genaamd de National Survey on Drug Use and Health (NSDUH) . Deelnemers aan het huidige onderzoek werden genomen uit de pool van NSDUH-respondenten die tussen 2008 en 2012 werden ondervraagd. Elke deelnemer aan het huidige onderzoek was 18 jaar of ouder en had op de NSDUH gereageerd met geldige gegevens over de primaire onafhankelijke variabele: levenslang klassiek psychedelisch gebruik.

Hendricks merkt op dat de NSDUH-methode "het vrij waarschijnlijk maakt dat deze respondenten representatief zijn voor de Amerikaanse volwassen bevolking."

Van de meer dan 190.000 respondenten die werden gebruikt voor de Hendricks-analyse, meldden 27.235 levenslange klassieke psychedelische gebruiken. Onder de psychedelische gebruikers was er een significante afname van de kans op psychische problemen van de afgelopen maand, suïcidaal denken in het afgelopen jaar, suïcidale planning van het afgelopen jaar en poging tot zelfmoord in het afgelopen jaar.

De studie bevat een opmerking dat psychedelische gebruikers meer open-minded kunnen zijn, wat ofwel het gevolg kan zijn van het gebruik van psychedelica, of een reeds bestaande kwaliteit onder mensen die uiteindelijk psychedelica gebruiken.

"Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat we nog niet helemaal weten hoe klassieke psychedelische gebruikers kunnen verschillen van gebruikers die de middelen niet hebben gebruikt," zei Hendricks. “Toch zijn er aanwijzingen dat psychedelische gebruikers wellicht meer ruimdenkend en nieuwsgierig en spiritueel zijn en minder materialistisch dan niet-psychedelische gebruikers. En deze eigenschappen zijn zeker gunstig met betrekking tot psychologisch welzijn. Het is dus altijd mogelijk dat onze resultaten de kenmerken van klassieke psychedelische gebruikers weerspiegelen in plaats van een daadwerkelijk effect van de stoffen, hoewel ik vermoed dat zowel predrug-eigenschappen als drugseffecten onze bevindingen zouden kunnen verklaren.

Hij vervolgde: “Misschien is er iets van een positieve feedbacklus waarbij bepaalde eigenschappen die een klassiek psychedelisch gebruik opleveren op hun beurt worden gestimuleerd door een dergelijk gebruik. Dit is speculatief, maar ik zou graag zien dat toekomstige onderzoekspogingen deze kwestie aanpakken. "

Hendricks zei dat hij om een ​​aantal redenen besloot deze analyse uit te voeren, de eerste was dat "de bestaande gegevens over klassieke psychedelica opvallend zijn."

"Als wetenschapper ben ik ervan overtuigd dat klassieke psychedelica krachtige therapeutische middelen kunnen zijn," zei hij. “Ten tweede ben ik persoonlijk geïntrigeerd door het idee om een ​​diepgaande betekenisvolle persoonlijke of spirituele ervaring te bieden om 'kwantumverandering' te veroorzaken - plotselinge, dramatische, blijvende verandering.

Hij zei dat kwantumverandering "zeker iets is dat onze cultuur erkent." Om kwantumverandering te verklaren, gebruikte Henricks de analogie van het fictieve Charles Dickens-personage Ebenezer Scrooge, wiens hele psychologie een nacht verschoof na de epiphanische ervaring van een bezoek aan de spoken van Kerstmis. verleden, heden en toekomst.

"Dat er agenten lijken te zijn die zo'n verandering kunnen veroorzaken, is op zijn zachtst gezegd spannend," zei hij. "Welke zorgverlener of therapeut zou niet willen dat de mentale gezondheid van zijn of haar cliënt verbetert op een plotselinge, dramatische, aanhoudende manier?"

De derde reden waarom hij in de analyse geïnteresseerd was, is dat zelfmoord "een groot volksgezondheidsprobleem op wereldschaal is".

"Elk jaar gaan er een miljoen levens verloren door zelfmoord en het aantal zelfmoorden is de afgelopen 60 jaar over het algemeen niet gedaald", zei hij. “Het is duidelijk dat, consistent met de door NIMH gestelde prioriteiten, innovatieve zelfmoordpreventie-interventies nodig zijn. Ik besloot om deze analyses te doen om te bepalen of behandelingen met klassieke psychedelica mogelijk een dergelijke benadering vertegenwoordigen. En ik denk dat de gegevens suggereren dat klassieke psychedelische interventies verdere aandacht verdienen. “

Hoewel de resultaten van de analyse in lijn waren met de oorspronkelijke hypothese van Hendricks, zei hij enigszins verrast te zijn dat het gebruik van psychedelica - zelfs buiten veilige, gecontroleerde omgevingen - beschermend leek te zijn tegen psychologische problemen.

"Ik vind het belangrijk dat klassieke psychedelica worden toegediend in zorgvuldig gecontroleerde en interpersoonlijk ondersteunende omstandigheden met de juiste waarborgen," zei hij. “Zoals ik in de krant vermeld, hadden klassieke psychedelische gebruikers stoffen van onbekende zuiverheid kunnen innemen in doses die te laag of te hoog waren, en in ongepaste omgevingen zonder de nodige voorbereiding of ondersteuning. Ik verwacht dat klassieke psychedelica meer voordeel zullen opleveren bij toediening in gespecialiseerde omgevingen. ”

De conclusie van de studie merkt op dat, hoewel "klassieke psychedelica een controversiële recente geschiedenis hebben en de barrières voor hun klinische evaluatie blijven bestaan," er steeds meer aanwijzingen zijn dat ze "het potentieel kunnen hebben om menselijk lijden geassocieerd met psychische aandoeningen te verlichten".

Bron: Reset

Geen opmerkingen :

Een reactie posten