donderdag 17 december 2020

’Ernstige allergische reactie in VS na vaccin Pfizer’

 WASHINGTON - 

In de Amerikaanse staat Alaska heeft een zorgmedewerker een ernstige allergische reactie gekregen nadat zij het coronavaccin van Pfizer kreeg toegediend. Volgens The New York Times, dat zich baseert op drie anonieme bronnen, had de zorgmedewerker geen voorgeschiedenis van allergische reacties op geneesmiddelen. Wel is onduidelijk of zij andere allergieën had. Ze zou weer in orde zijn, melden media. Pfizer onderzoekt het geval, samen met de lokale autoriteiten.

De farmaceut meldde eerder al dat in het vaccin geen ei zit. Op het nieuwe geval in Amerika is nog niet gereageerd. In de proeffase van het Pfizer-vaccin zijn verder geen ernstige bijwerkingen geconstateerd. Wel kreeg een deel van de proefpersonen last van onder meer hoofdpijn en koorts.

In de Verenigde Staten worden deze maand naar verwachting miljoenen mensen gevaccineerd met het Pfizer-vaccin. Volgens The New York Times zijn de autoriteiten nu extra alert op nieuwe allergische reacties.

Een gezondheidswerker in Alaska had een ernstige allergische reactie na het verkrijgen van het coronavirusvaccin van Pfizer. Het is onduidelijk of de persoon een geschiedenis van ernstige allergieën had en of de zaak bredere veiligheidsimplicaties heeft. De persoon is in stabiele toestand.

Nu u hier bent...

Nu we in de tweede coronagolf zitten, is de behoefte aan betrouwbare informatie onverminderd groot. Feiten, geen geruchten, toegankelijk en helder verwoord.

Onze journalisten werken de klok rond om u bij te praten over de laatste ontwikkelingen en blijven kritische vragen stellen over belangrijke dossiers. Hoe gaan we om met die tweede besmettingsgolf, zijn de autoriteiten wel goed voorbereid, hoe verloopt het testen, is er zicht op een vaccin en nemen we wel de juiste maatregelen? Maar ook andere vraagstukken vereisen aandacht: hoe zit het met de pensioenen, moet het klimaatakkoord op de schop en welke krachten sturen het racismedebat?


bron: de telegraaf

Geen opmerkingen :

Een reactie posten