woensdag 6 januari 2016

Er gebeurt iets buitengewoon in de wereld.


We hebben het ons nog niet gerealiseerd dat er iets buitengewoon aan het gebeuren is.
Enkele maanden geleden heb ik me bevrijd van de samenleving. Ik heb me bevrijd van gehechtheid en angst die me opsloot in het systeem.
Sindsdien ben ik de wereld beginnen zien vanuit een andere perspectief. Het perspectief dat alles verandert en waarvan de meesten onder ons zich nog niet bewust van zijn.
Waarom is de wereld aan het veranderen? In deze post zal ik de redenen oplijsten die me dit doen geloven:

1. Niemand kan dit werkgelegenheids model nog aan ( zien)

Iedereen bereikt zijn eigen limieten. Mensen werkzaam in grote ondernemingen kunnen niet langer om met hun job. Het ontbreken van een doel in het werk begint op iedereens deur te kloppen , net als een wanhopige schreeuw recht uit het hart.
Mensen willen ontsnappen. Ze willen alles achterlaten. Zie hoeveel mensen proberen ondernemer te worden, hoeveel mensen een sabbatjaar inlassen, hoeveel mensen depressief zijn in hun jobs, en hoeveel in burnout.Image title

2. Het Ondernemersmodel is ook aan het veranderen

Enkele jaren geleden, met de explosie van de startups, liepen duizenden ondernemers naar hun garages om hun ideeën van duizend dollar te ontwikkelen. Het was een eer om gefinancierd te kunnen worden door een investeerder. Met investeringsgeld in de hand was het net als het winnen van de WereldBeker.

Maar wat gebeurt er nadat je gefinancierd bent?
Je wordt opnieuw werknemer. Je hebt mensen die niet zo vol zijn van je droom, die geen moer geven om het doel en die alles enkel in geld willen zien veranderen.
De financiële return begint de belangrijkste drijfveer te worden.
Heel veel mensen lijden hieraan, briljante startups beginnen te vallen, want het model van geld najagen stopt nooit.
We hebben een nieuw model van ondernemerschap nodig.
Veel goede mensen zijn daar reeds mee bezig.
Image title

3. De opkomst van samenwerking

Veel mensen zijn er zich al bewust van dat het geen zin heeft om alleen te gaan.
Veel mensen zijn reeds wakker geworden uit deze gekke mentaliteit van " op je eigen gaan..."
Halt, neem een stap terug en denk na. Is het niet absurd, wij, 7 miljard mensen die op dezelfde planeet leven, en die zo gescheiden van elkaar raken?
Welke zin heeft het, jij , duizenden, miljoenen mensen die in dezelfde stad leven en die elkaar de rug toe keren? Telkens als ik daaraan denk, wordt ik zelf depressief.
Maar gelukkig, dingen veranderen. Bewegingen zoals de deel en gezamelijke economie wijzen in die richting. De opkomst van samenwerking, het delen, het helpen, een hand geven, raken verenigd.
Het is mooi, ik krijg er tranen van in de ogen.

Image title

4. We beginnen eindelijk te snappen wat het internet betekent.

Het internet is een ongelooflijk spectaculair iets, waarvan we nu pas de macht ervan begrijpen. Met het internet, gaat de wereld open, vallen grenzen weg, eindigen scheidingen, begint vereniging, explodeert samenwerking, breekt hulp aan.
Sommige landen maakten de revolutie door het internet, zoals de Arabische Lente.
In Brazilië zijn we net begonnen dit prachtig hulpmiddel beter te gebruiken.
Internet haalt massa controle onderuit. Er is geen TV meer, er is meer dan die weinige kranten die ons het nieuws brengen waarvan zij willen dat wij het lezen.
Je kan alles opzoeken, je verbinden met wie je wil, je kan ontdekken wat je wil, wanneer je wil.
Door het internet krijgen 'de kleinen' ook een stem. De onbekende wordt bekend. De wereld raakt verenigd. Het systeem kan vallen.Image title

5. De val van overdreven consumptie

Gedurende vele jaren, zijn we gemanipuleerd geworden, gestimuleerd geworden om te consumeren als maniakken. Om alles te kopen wat op de markt werd gebracht. Om de nieuwste wagen, de laatste I Phone, de beste merken, veel kleding, veel schoenen, veel van heelveel van alles.
Maar veel mensen hebben reeds begrepen dat het geen zin heeft. Bewegingen zoals consuminderen, traag leven, trage voeding laten zien dat we ons op de meest absurde manier hebben georganiseerd.
Iedere keer mensen minder de auto gebruiken, minder mensen veel kopen, beginnen meer mensen kledij verhandelen, weggeven, oude dingen kopen, goederen delen, auto's delen, appartement en kantoren. 
We hebben niks nodig van wat ons werd verteld dat we nodig hebben.
Dit bewustzijn kan elk bedrijf breken dat afhankelijk is van deze overdreven consumptie.


Image title

6. Gezond en biologisch eten

We waren zo gek om te aanvaarden alles te eten wat afval was. Het moest enkel een goede smaak in de mond hebben, dan was het ok.
We waren zo verward dat men begon ons voedsel te vergiftigen en we zeiden niks.
Toen begon een aantal mensen wakker te worden en gaven kracht aan bewegingen voor gezonde voeding en organische consumptie
Dit zal heel groots zijn.
Maar wat doet het met economie en werk? Het heeft alles!
Voedselproduktie vormt de basis van onze samenleving. De voedingsindustrie is één van de belangrijkste ter wereld. Wanneer ons bewustzijn veranderd, zullen onze eetgewoontes ook veranderen, zal de consumptie veranderen, en zullen de grote ondernemingen deze veranderingen moeten volgen.
De kleine boer zal opnieuw sterker worden. Ook mensen die in hun eigen voedsel planten.
En dat verandert de hele economie.
Image title

7. Het ontwaken van spiritualiteit

Hoeveel vrienden heb je die aan Yoga doen? En meditatie? Hoeveel vanhen deden dit 10 jaar geleden al?
Gedurende vele jaren was spiritualiteit iets voor de esoterische mensen. Voor deze rare mensen van de mystiek.
Gelukkig is dit aan het veranderen. We gingen naar de grens van onze rationaliteit. We merkten dat we niet alles kunnen begrijpen wat hier gebeurt uit onze rationele geest.
Er is meer aan de hand, en ik denk dat je dit wil begrijpen.
Je wil begrijpen hoe de dingen hier werken. Hoe het leven in elkaar zit, wat er gebeurt na de dood, wat is die energie waar de mensen zo vaak over spreken, wat is de kwantumfysica, hoe kunnen gedachten dingen worden en onze werkelijkheid creëren, wat zijn toevalligheden en gelijktijdigheden, waarom meditatie werkt, hoe is het mogelijk om met de handen te genezen en wat te denken van deze alternatieve therapieën, die de klassieke geneeskunde niet aanvaardt, maar die wel werkt?
Bedrijven beginnen meditatie te stimuleren voor hun werknemers en scholen onderwijzen meditatie voor kinderen.

Image title

8. Niet-schoolse bewegingen

Wie heeft dit didactisch model bedacht? Wie koos er de klassen die je moet volgen? Wie koos de lessen die we in de geschiedenisklas kregen? Waarom werd ons de waarheid over andere oude beschavingen niet geleerd? 
Waarom zouden de kinderen gehoorzamen aan regels? Waarom zouden ze alles in stilte bekijken? Waarom zouden ze een uniform dragen?
Doe een test om aan te tonen dat je geleerd hebt?
We creëerden een model dat volgers vormt van het systeem. Dat mensen voorbereid om gewone mensen te zijn.
Gelukkig zijn veel mensen bezig dit te veranderen. Bewegingen zoals 'unschooling', ' hackschooling', thuisonderwijs.

Image title

Misschien heb je er nog nooit over nagedacht en ben je misschien geschokt door de punten die ik hier aanhaal.

Maar al deze dingen gebeuren,
Langzaam maar zeker worden de mensen wakker en beginnen beseffen hoe gek het is in deze maatschappij te leven.
Zie naar al deze bewegingen en probeer te denken dat het normaal is...
Ik denk niet dat het dit is.
Er is iets bijzonders aan het gebeuren!

Gustavo Tanako: Braziliaans auteur en ondernemer, probeert met vrienden een nieuw model, een nieuw systeem te ontwikkelen om een nieuwe economie te creëren

Geen opmerkingen :

Een reactie posten