maandag 3 augustus 2015

WIFI tracking , Daar komt dus de adder vanonder uit het Gratis Wifi gras."Nieuwe" spionage methode?

wifi-tracking !!!

Let op dat als op je smartphone je Wifi altijd aan staat.

Winkels  kunnen jouw toestel traceren via gratis wifi bijvoorbeeld, maar trap daar dus niet in, dat kan ook als het niet gratis is, In België hebben ze een Privacycommissie van de overheid die daar o.a. voor waarschuwt maar hebben volgens mij dus boter op hun hoof, daarover straks meer.
Zij waarschuwen winkels dat ze voorbijgangers niet zomaar via wifi-tracking mogen bespioneren. Bij wifi-tracking wordt het MAC-adres van de smartphone van klanten verzameld. Het toestel zendt dit unieke adres continu uit als wifi staat ingeschakeld.
Ok dat mogen ze niet zomaar doen, dat voorrecht is dus toegestaan voor de geheime diensten?

Op deze manier kunnen "bedrijven" ( Iedereen dus) het aantal "klanten" (objecten die van  wifi voorzien zijn) meten dat de "winkel" (omgeving) betreedt, hoe ze zich door de "winkel" bewegen en hoeveel mensen langs de winkel lopen zonder binnen te gaan. Ook kan er worden gemeten of bezoekers al eerder in de "winkel" zijn geweest. Sommige Nederlandse winkels die wifi-tracking toepassen waarschuwen klanten hiervoor via een sticker of bordje.
Volgens mij is het waarschuwen van mensen voor wifi-tracking echter onvoldoende,
Het zou sowieso verboden moeten zijn, (ook voor overheidsdiensten), dit geldt overigens niet alleen voor gratis Wifi, jij zend uiteindelijk jouw Mac-adres zelf constant uit door jouw wifi aan te zetten.
Waarom denken jullie trouwens dat je geen abonnement meer kan krijgen zonder een aantal mb's internet?
Winkels zouden op z'n minst een opt-out mogelijkheid mo
eten bieden om niet gevolgd te worden,.
Het gaat verder , als je ineens een reclame op je phone krijgt weet je dus waar dat vandaan komt
 Winkels gebruiken de gegevens om reclameboodschappen naar de "klant" te versturen, daar zou de klant  volgens mij vooraf zijn toestemming voor geven. Ik ben bang dat de meeste winkels echter geen toestemming vragen.(ze mogen je sowieso niet storen of ongevraagd jouw mening vragen op deze manier)  "De ervaring leert dat mensen dan weigeren om gevolgd te worden."

Maar ok, je kunt nog denken dat is niet zo erg, je vergeten derhalve dat ieder Mac-adres op deze manier meegegeven

Even iets over een Mac-Adres.
Een Mac adres is een nummer dat uniek is voor ieder toestel dat signalen uitzend, dat heeft dus niets te maken met ip-nummers die overigens ook uniek zijn, maar niet per toestel één huis adres kunnen meerdere toestellen aan gekoppeld zijn, een Mac adres is uniek voor de netwerkkaart die in je toestel zit, je kunt het dus veranderen als je bijvoorbeeld je netwerkkaart(je) verwisselt.

Dus met andere woorden het Mac adres is gekoppeld aan jouw toestel en dus ook aan jou als dat toestel op jouw naam aangemeld is.

@ Navarro

Geen opmerkingen :

Een reactie posten