Bankiers blijken CO2 op een slimme manier te gebruiken om schuld te creëren, stelt schrijver en onderzoeker Rypke Zeilmaker. Het is dus een verdienmodel.
De reden: het wankelende financiële systeem redden.
Ecologische schuld
Op dezelfde manier dat geld is ontstaan als schuld, wordt ons in het klimaatverhaal een ecologische schuld aangepraat, die moet worden omgezet in cash, betoogt Zeilmaker.
Onder de Klimaatwet en de Green Deal moeten mensen die schuld verplicht gaan inlossen.
Op deze manier worden miljarden en miljarden bij mensen weggehaald, zegt hij.
In dit hele verhaal is David Rockefeller één van de belangrijkste spelers.
Grote transitie
Samen met het Rockefeller Brothers Fund en de Amerikaanse oud-minister Henry Kissinger besloot hij al in 1956 om vol in te zetten op de CO2-theorie van de Zweedse natuurkundige Svante Arrhenius als verdienmodel.
Via magazine Time, dat niet voor niets was gevestigd in het Rockefeller Center, hebben ze dat verhaal gelanceerd, merkt Zeilmaker op.
Langzaam maar zeker ontstond er een internationale milieubeweging, die hij ook wel het klimaat-industrieel complex noemt.
Oud-VVD-minister en voormalig McKinsey-consultant Pieter Winsemius schreef in 1991 voor Rockefeller een rapport over de grote transitie van de huidige economie naar een ‘groene’ economie.
Nederland
Het plan van Winsemius wordt nu uitgewerkt.
Wie zijn nog meer afkomstig van het gerenommeerde McKinsey? Wiebe Draijer van de Rabobank, maar ook ING-commissaris Robert Reibestein.
Reibestein zit overigens ook in de European Council on Foreign Relations van miljardair George Soros.
Dit McKinsey-drietal was instrumenteel bij de implementatie van de klimaatagenda in Nederland, merkt Zeilmaker op.
Bekijk de video hieronder:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten