Er wordt al jaren beweerd dat Monsanto van plan is om de cannabis-industrie over te nemen met genetische manipulatie, net zoals ze de maïs- en soja-industrie hebben overgenomen.
Hoewel ze altijd ontkend hebben dat ze van plan waren dit te doen, is het op dit moment onwaarschijnlijk dat iemand hen echt gelooft. In tegenstelling, zijn velen in de cannabis sfeer bereid om zich te verzetten tegen elke vorm van overname van marihuana door GMO's door Monsanto of een van hun cohorten.
Er komen echter steeds meer bewijzen dat Monsanto inderdaad van plan is om de controle over de cannabisplant over te nemen, en dat het er niet goed uitziet voor medische gebruikers, of voor iedereen die van plan is om in de industrie te gaan werken.
Bayer Buys Out Monsanto voor 66 miljard dollar
U herinnert zich misschien nog dat u in september hoorde dat Bayer, het grootste farmaceutische bedrijf ter wereld, een deal heeft gesloten om Monsanto voor 66 miljard dollar uit te kopen. Hoewel Monsanto in 2013 werd uitgeroepen tot het slechtste bedrijf ter wereld en zijn reputatie sindsdien is blijven dalen, is Bayer nog steeds doorgegaan met de buyout.
Monsanto en wonder-Gro hebben intieme zakelijke banden
Volgens Big Buds Magazine hebben Monsanto en Scotts Miracle-Gro een "diep zakelijk partnerschap" en zijn ze van plan om de cannabis-industrie over te nemen. Hawthorne, een kopgroep voor Scotts, heeft al drie van de belangrijkste cannabisteeltbedrijven overgenomen: General Hydroponics, Botanicare en Gavita. Veel andere hydroponie bedrijven hebben ook melding gemaakt van pogingen tot buyouts door Hawthorne.
"Ze willen de hydroponieswinkels omzeilen... Toen we zeiden dat we er niet bij in bed zouden komen, zeiden ze, 'Nou, we konden gewoon je hele bedrijf kopen zoals we deden met Gavita en doen wat we willen...'. Hydrocultuur Verlichtingsvertegenwoordiger
Jim Hagedorn, CEO van Scotts Miracle-Gro, heeft zelfs gezegd dat hij van plan is "als een half miljard te investeren in de potsector... Het is het grootste wat ik ooit in gazon en tuin heb gezien".
Ook investeerde hij in bedrijven als Leaf, dat cannabis kweekt in een elektronisch gereguleerd indoor terrarium dat toegankelijk is via smartphone.
Geheimen van de handel van Bayer en Monsanto bij de productie van GGO-marihuana
Het is logisch dat Bayer, als moedermaatschappij, met Monsanto zou samenwerken om geheimen te delen die de wederzijdse handel ten goede zouden komen. Veel mensen in de cannabis-industrie waarschuwen hier al voor, waaronder Michael Straumietis, oprichter en eigenaar van Advanced Nutrients.
"Monsanto en Bayer delen informatie over genetisch gemodificeerde gewassen", merkt Straumietis op. "Bayer werkt samen met GW Pharmaceuticals, dat zijn eigen marihuananananagewassen kweekt. Het is logisch om te concluderen dat Monsanto en Bayer GMO marihuana willen creëren. Michael Straumietis
Conclusie
Het is mogelijk dat Bayer en Monsanto een monopolie op marihuanazaden creëren, net zoals ze een monopolie op maïs en soja hebben gecreëerd.
Door de enorme bedrijfsmacht en de handhaving van het internationale octrooirecht zouden deze bedrijven zichzelf in een positie kunnen plaatsen van totale controle over cannabis als medicijn en voor recreatief gebruik door hetzelfde model te gebruiken als ze doen met de voedselgewassen die ze controleren.
Maar niet alle hoop is verloren. Er is nog steeds een kans om terug te vechten tegen het monopolie van Bayer-Monsanto door genetisch gemanipuleerde producten, producten van het merk Miracle-Gro en andere Schotse producten, farmaceutische producten van Bayer en bedrijven die zaken doen met een van deze producten te boycotten.
Je zou zelfs zaden op te slaan als je woont in een gebied waar het legaal is en groeien uw eigen, terwijl het ondersteunen van hydrocultuur en voedingsstoffen bedrijven die geen zaken doen met deze zakelijke kolossen.
"Bedrijven en mensen met honderden miljarden dollars weten dat marihuana een wonderplant is. Ze willen binnenkomen en stelen onze planten, zaden en industrie van ons, [en] we moeten stoppen. Straumieti
BRON: 420intel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten