maandag 3 oktober 2016

Verrassing: in appelsap zit vaak varkensvlees

Wie heldere appelsap of appelfrisdrank drinkt krijgt zonder het te weten resten van dode varkens of runderen binnen. Dat bericht de Duitse tak van de Europese consumentenorganisatie Foodwatch. De voedselwaakhond onderzocht 31 verschillende appeldranken uit Duitse supermarkten, waaronder de Lidl. Bij de sappen was er 7 van de 17 onderzochte merken mogelijk sprake van dierlijke gelatine, bij de frisdranken was dat in 5 van de 14 merken het geval.

Foute Appelsap
De gelatine, gemaakte van gekookte beenderen, wordt toegevoegd om de sappen te klaren, oftewel helder te maken. Dit wordt echter niet op de etiketten vermeld waardoor mensen met principiƫle of religieuze bezwaren tegen het consumeren van dieren ongewild de dode resten naar binnen krijgen. Foodwacth pleit voor betere etikettering en wijst er op dat er voldoende alternatieven zijn voor het gebruik van dierlijke gelatine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten