Ik ben overigens benieuwd of de nieuwe eigenaar het dak groen mag laten..
Ik ben er van overtuigd dat we dat gewoon zouden moeten kunnen met genoeg mensen die bereid zouden zijn om zich op die dag naar zijn woonhuis te begeven om hem daar bij te helpen.
Bij deze plaats ik het fragment uit het programma met wat foto's zodat het eventueel Viral op Youtube kan, diegenen die zich geroepen voelen graag doorplaatsen twitteren of welke social media je ook lid van bent.
We moeten en kunnen ook wat doen voor onze medeburgers en dat zou dus de normaalste zaak moeten zijn in plaats van dit soort oproepen te plaatsen. Het gedoe is intussen geworden van Sprookjestuin tot Drama met een dikke restschuld van 2 ton.
Als je bereid bent hier "als het nodig is" aan mee tewerken, dan zet ik je op een lijst, meld je dan aan op info@findingvoicesradio.com
Je krijgt bericht als ik je mail ontvangen heb.
woensdag 26 juni 2013 - 13:38
Al sinds februari 2012 liggen Kurzweg en de gemeente met elkaar in de clinch. En wat hij ook heeft geprobeerd er kwam maar geen oplossing. De gemeente vindt dat het groene dak het straatbeeld aantast en gaf Kurzweg uiteindelijk tot mei 2013 de tijd om zijn dak bruin of zwart te laten verven. Deed hij dat niet voor die tijd, dan kreeg hij een boete van 6000 euro.
Herstel van het dak zou ongeveer 3500 euro kosten. Maar het bedrijf gaaf er geen garantie op, dat de verf jaren blijft zitten. ‘Dan moest hij maar nieuwe dakpannen opleggen zodat hij niet meer in overtreding is’…was de reactie van de gemeente. Maar daar is helemaal geen geld voor. Door al deze stress rakte zijn vrouw overspannen en viel een deel van de inkomsten weg. Boetes van belastingdienst en deurwaarders verergerden de situatie. Later legde de gemeente beslag op zijn uitkering waardoor de hypotheek niet meer betaald kon worden.
Dwangsom blijft staan
Er gebeurt dus niets als Kurzweg het plastic van zijn dak haalt, behalve dat hij daarmee volgens de gemeente een gebaar naar zijn omgeving maakt. Maar de dwangsom van 6000 euro blijft staan, aldus Willemse.
Kurzweg zegt dat hij de dwangsom niet kan betalen, omdat hij een uitkering heeft. "Ik heb voor zover ik weet helemaal niets verkeerd gedaan. Het gaat alleen om een groen dak", zo reageert hij aangeslagen.
De SNS-bank kent het probleem met de gemeente maar dat is niet hun probleem. Dirk bestreed al in 2005 de vordering van de bank, omdat ze hem ’n lening voor ‘n product verstrekten waar hij nooit meer uit kwam (volgens de regeltjes van de bank dan). In alle rechtszaken tot nu toe krijgt de bank gelijk en Dirk wordt dakloos omdat hij zijn eigen dak groen verfde.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten