250 gram roomboter
8 flinke eieren
125 gram mascarpone
2 dessertlepels kokosbloesemsuiker
50 gram gemalen kokos
100 gram kokosmeel
50 gram grofgehakte walnoten
50 gram grofgehakte hazelnoten
50 gram gepeld hennepzaad (of gemalen lijnzaad)
snufje fijngemalen Bergkernzout
8 flinke eieren
125 gram mascarpone
2 dessertlepels kokosbloesemsuiker
50 gram gemalen kokos
100 gram kokosmeel
50 gram grofgehakte walnoten
50 gram grofgehakte hazelnoten
50 gram gepeld hennepzaad (of gemalen lijnzaad)
snufje fijngemalen Bergkernzout
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de eieren met de (halfzachte) roomboter in een mixerkom en mix ongeveer 5 minuten.
Voeg dan, met de mixer op de lage stand, alle overige ingrediƫnten toe, met als laatste het zout. Vind je het mengsel te droog, voeg dan eventueel nog wat vloeibare room of melk toe.
Doe de eieren met de (halfzachte) roomboter in een mixerkom en mix ongeveer 5 minuten.
Voeg dan, met de mixer op de lage stand, alle overige ingrediƫnten toe, met als laatste het zout. Vind je het mengsel te droog, voeg dan eventueel nog wat vloeibare room of melk toe.
Vet een cakevorm ruim in met roomboter en bestrooi met haverzemelen (of spelt- of tarwebloem). Doe het mengsel in de cakevorm, strijk glad en bak de cake ongeveer 40 minuten.
Haal de cake uit de oven, laat wat afkoelen en stort hem op een taartrooster, zodat hij goed af kan koelen. Daarna overdoen op een schaal en afgedekt in de koelkast bewaren (blijft plm. 4 dagen goed). Of eventueel in porties invriezen.
Haal de cake uit de oven, laat wat afkoelen en stort hem op een taartrooster, zodat hij goed af kan koelen. Daarna overdoen op een schaal en afgedekt in de koelkast bewaren (blijft plm. 4 dagen goed). Of eventueel in porties invriezen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten