donderdag 5 november 2020

Bram Vermeulen - In Den Beginne

 In den beginne

Hoe een boek over teksten op 6000 jaar oude kleitabletten je veilige werkelijkheid omver kan gooien. Hoe die oude teksten in de Bijbel terechtkwamen of tot mythe werden verklaard en hoe de recente wetenschappelijke ontdekkingen keer op keer die gebeurtenissen bevestigen. Het is een actief proces. In den beginne, het begint pas. Hoe kennis en inzicht de werkelijkheid veranderen kan. Uitgezonden op maandag 5 januari 2004, RVU, NED 3 Een televisieprogramma van Bram Vermeulen voor de RVU, live opgenomen op locatie met een klein select publiek. Bram Vermeulen vertelt over ervaringen die veroorzaakten dat hij anders over dingen ging denken. Een programma over nieuwsgierigheid, want één ding staat vast: zonder verandering geen evolutie. Geschreven en verteld (en gezongen) door Bram Vermeulen in nauwe samenwerking met Shireen Strooker (scriptontwikkeling en regie).

Anunnaki en het ontstaan van de mensheid

Robert Bridgeman


Als je niet weet waar je vandaan komt is het heel lastig te weten wie je bent, wat je te doen hebt, waarom je doet wat je doet en waarom je leven gaat zoals het gaat. De aarde bestaat al zo'n 5 miljard jaar, maar hoe zit het met ontstaan van de diverse beschavingen die deze aarde bewoond hebben? De Sumerische kleitabletten vertellen hierover een bijzonder verhaal.

zondag 1 november 2020

VERKLARING VAN STAATSRECHTGELEERDEN : mondkapje in strijd met artikel 10 van de grondwet


 VERKLARING VAN STAATSRECHTGELEERDEN 

Inzake het dragen van mondkapjes Ongeacht de formulering in eender welke noodverordening of spoedwet, is het verplichten van het dragen van een mondkapje, mondneuskapje of wel ander gezichtsmasker niet toegestaan omdat het in strijd is met Artikel 10 van de Grondwet. Onderstaande gerenommeerde gespecialiseerde juristen verklaren het volgende over de juridische status van een mondkapjesplicht: Staatsrechtgeleerde Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuurrecht aan de Universiteit Leiden De mondkapjesplicht is in strijd met artikel 10 van de Nederlandse Grondwet. Alle collega’s zijn het met elkaar eens: dit kan niet. Je kunt niet zeggen: we doen de Grondwet nu even aan de kant. Dit mag echt niet. Die Grondwet beschermt juist tegen dit soort noodzakelijkheidsdenken en bestuurlijke ingrepen. Nederlanders hoeven zich niet te laten intimideren door boetes. Het houdt geen stand voor de rechter! Adriaan Wierenga, noodrechtspecialist aan de Rijksuniversiteit Groningen Met een mondkapjesplicht gaat de wetgever van de grondwet afwijken en dat mag niet. De mondkapjesplicht is een kledingvoorschrift en daarmee wordt inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer. Jan Brouwer, hoogleraar Recht en samenleving aan de Rijksuniversiteit Groningen Het verplichten van het dragen van een mondkapje is wettelijk gezien niet mogelijk. Dit is een indirect middel om gedrag te veranderen; dat mag simpelweg niet. Je mag met een noodverordening van de wet afwijken, maar niet van de Grondwet. Artikel 10 van de grondwet is duidelijk: Artikel 10: Privacy 1. Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer. Toelichting Onder de persoonlijke levenssfeer wordt onder meer verstaan: - Het recht op eerbiediging van het innerlijk leven. - Het recht op eerbiediging van de lichamelijke integriteit

bron: corona-nuchterheid.nl

Het jaar dat er geen zomer was, is niet het jaar van de zomer...

eerder gepubliceerd 3 oktober 2019
Als u de uitdrukking "Het jaar zonder een zomer" googelt, verschijnen veel artikelen in de resultaten. Maar als we beginnen met het graven van dipper, blijkt dat de hierboven gegeven definitie onlangs is geïntroduceerd. Het wordt niet gebruikt in klimatologieboeken, zelfs in de tweede helft van de 20e eeuw gepubliceerd.

Het was William Humphreys die voor het eerst het onrustige jaar 1816 in 1920 noemde en de rampen verbond met de uitbarsting van Mount Tambora (Indonesië) in april 1815. Het feit werd algemeen erkend in 1979 toen de Amerikaanse oceanograaf Henry Stommel en zijn vrouw Elizabeth publiceerden hun artikel 'Het jaar zonder een zomer' in het wetenschappelijke tijdschrift American.

Kleine ijstijd