woensdag 17 juli 2019

NAVO-gelieerde experts zeggen dat Rusland klaar is voor 'regionale oorlog' in Europa, maar ondersteunen de feiten dat ook?

Een paar Duitse experts, waaronder een gepensioneerde NAVO-topofficier, hebben hun best gedaan om de wereld te waarschuwen voor het gebruik van kernwapens door Rusland, maar het was in feite het Westen dat alles deed om Moskou te bedreigen, zo vertelden experts aan RT.
Er is tegenwoordig een tekort aan stukken deskundigen die alarm slaan over het 'assertieve' beleid van Rusland , waarbij het grootste deel van de angstwekkende expertise van de andere kant van de Atlantische Oceaan komt. Dit keer echter namen twee Duitsers, Joachim Krause, het hoofd van het Instituut voor Veiligheidsbeleid en de gepensioneerde driesterren-generaal Heinrich Brauss, het voortouw.


Volgens een bizarre Die Welt op-ed droegen ze eraan bij, Moskou onder Poetin "bereidt zich - helemaal niet uitgelokt - voor op regionale oorlogen in Europa, die ze willen beëindigen met behulp van nucleaire wapens." En die "oorlogsvoorbereidingen" spelen zich af op een moment dat onze politieke aandacht is gehuld in klimaatverandering, de migratiecrisis, de EU-crisis en vele andere kwesties. "

Als er een oorlog uitbreekt, zou Moskou een "verrassingsaanval kunnen proberen ... die zou worden onderbouwd door nucleaire dreigingen voordat de NAVO effectief zou kunnen reageren", beweerde het tweetal. In navolging van een aantal haviken van het Pentagon, selecteerden zij de Baltische staten en Polen als de eerste slachtoffers van het Russische offensief.

De argumenten van gereputeerde experts lijken misschien aannemelijk, maar deskundigen geïnterviewd door RT zijn van mening dat het tegenovergestelde waar is. "De NAVO deed wat ze konden doen ... om een ​​militaire bedreiging voor de Russische Federatie te vormen," zei Willy Wimmer, voormalig vice-president van de Parlementaire Assemblee van de OVSE.

Op dezelfde manier militariseert de EU zichzelf omdat ze "een oud Angelsaksisch idee" nastreeft om Rusland te isoleren van de rest van Europa.

Net als veel andere Rusland bashing-artikelen, zou de publicatie van Die Welt niet compleet zijn zonder te beweren dat Moskou "doelbewust interfereert met onze democratieën." Het klaagde ook dat de NAVO niets kan doen om het aan te pakken. "Alles wat Rusland doet, wordt niet erkend in westerse kringen", zegt Peter Schulze, professor aan de befaamde Universiteit van Goettingen.
Moskou "is zichtbaar gedemoniseerd, dit is een tragische situatie waarin we ons allemaal bevinden," klaagde hij. Helaas zijn deze beschuldigingen niets bijzonders, omdat "de meerderheid van de Duitse experts de hoofdstroom drijft, en de mainstream [zegt] dat Rusland verantwoordelijk is, Rusland een demon is, Rusland een agressor is."

In de publicatie werd herhaaldelijk verwezen naar de Russische strategische denkwijze die zou toestaan ​​dat kernwapens naast conventionele wapens worden gebruikt. Het tracht ook "de zwakheden van de andere kant te exploiteren en te voorkomen dat het door de vijand wordt uitgebuit."

Dergelijke claims zijn losgekoppeld van de realiteit en hebben weinig zin, aldus Schulze. "Niemand wil een nucleaire oorlog, zelfs niet de die-hard [politici] in het Westen of de meest conservatieve elementen in het Kremlin," verklaarde hij.

Interessant genoeg wijken de auteurs niet veel af van het officiële woord van de NAVO. De nieuwste militaire strategie veroordeelt 'uitdagingen in het oosten en het zuiden' van Europa en haalt een veel gehoorde 'nucleaire dreiging' uit Moskou aan.

Het is duidelijk dat "er niets objectiefs in dit rapport staat" omdat Krause en Brauss "gewoon een herhaling [van een agenda] vanuit het NAVO-hoofdkwartier en Brussel herhaalden."

De experts "hebben een missie te vervullen, namelijk om van tijd tot tijd uit te komen met zogenaamde rapporten [over Rusland]," concludeerde hij. Het verhaal komt wanneer de NAVO haar strijdkrachten bouwt en haar infrastructuur in het oosten van Europa opwaardeert. Het blok heeft herhaaldelijk verschillende oorlogsspelletjes op zijn 'oostflank' georganiseerd , waarbij de nadruk lag op het beschermen van de Baltische staten en Polen tegen de ongrijpbare 'Russische agressie'.


Bron: RT 

1 opmerking :

  1. vindt je het gek ze worden al jaren gedemoniseerd .ze krijgen overal de schuld van .ik geef ze groot gelijk .en we hebben 150 zwaartekracht kernkoppen in de eu liggen .dus als t zover komt.vegen ze ons vsn de kaart.(en dat is terecht zelfbescherming)

    BeantwoordenVerwijderen